Lipsa de calciu și întărirea oaselor – rețete și leacuri de casă

1. Coji de ou + lămâie

Coaja de ou conține un calciu organic care nu doar tratează hipocalcemia, ci întărește inclusiv imunitatea, sistemul nervos, și sprijină procesul de creștere a țesuturilor și celulelor.

Ou și Lămâie - Lipsă de Calciu

Ou și Lămâie – Lipsă de Calciu

Cei care au lipsă de calciu pot amesteca 2 g de coajă de ou pisată sau pulbere cu 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Acest calciu se asimilează rapid, fără să creeze risc de calculi. Tratamentul se ia seara, cu 1-2 ore înainte de culcare.

Pentru întărirea oaselor, amestecați 2 ouă crude cu sucul de la 1 lămâie, și consumați acest preparat dimineața, pe stomacul gol, de 3-4 ori pe săptămână.

O altă variantă este să puneți 1 ou (cu tot cu coajă) la macerat într-un bol cu sucul proaspăt stors de la 2 lămâi, peste noapte. Dimineața, înlăturați oul, și beți sucul de lămâie pe stomacul gol.

2. Ulei de dovleac

Uleiul de dovleac este un remediu excelent pentru fixarea calciului în organism. Se bea în fiecare dimineață câte 1 păhărel (50 ml) de ulei de dovleac, pe stomacul gol. Semințele de dovleac conțin acizi grași Omega-3 și Omega-6, și sunt o sursă bogată de calciu, magneziu, fier, proteine, Vitamina A, Vitaminele B1, B2 și B3.

3. Suc de morcov, ridiche și varză

Această rețetă este recomandată pentru cei care au deficit de calciu, și pentru persoanele care suferă adesea de febră musculară. Se amestecă sucul de 3 morcovi, 2 frunze de varză albă și 1 ridiche neagră. Legumele se folosesc crude. Cocktailul obținut se bea cu înghițituri mici.

4. Argilă

Acest leac este benefic celor care au fracturi. Se repune osul rupt în poziția sa normală și se aplică cataplasme calde, groase cu argilă (lut galben). Se lasă să acționeze pe tot timpul nopții.

Cataplasmele se pun zilnic, până la vindecarea completă. Dacă apar inflamații, cataplasmele se aplică reci. Este bine ca regimul alimentar zilnic să includă mai multe fructe și legume crude, miere și produse lactate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. 🍳🍋🧀🍳🍋🧀🍳🍋🧀

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.