Cum se face UNTUL de casă – natural, curat, sănătos

După ce veți prepara acest unt acasă, nu veți mai dori să cumpărați unt de la magazin. Este un produs bio, delicios, și foarte sănătos. Rețeta este simplă, și se face cu smântână.

Rețetă Unt de Casă

Rețetă Unt de Casă

Untul de casă se prepară incredibil de ușor, deoarece toată treaba o face blenderul sau mixerul. Rețeta este chiar mai simplă decât cea de maioneză.

Unt de casă – rețetă

Ingrediente

• 400 ml de smântână dulce
• 30 ml de apă fierbinte (aprox. 3 linguri)
• 1 praf de sare

Reteta:

Pentru a obține un unt delicios, trebuie să folosim o smântână cât mai grasă (peste 32%), și rece de la frigider. Cu cât este mai rece, cu atât se va separa mai repede.

1. Puneți smântâna în vasul blederului și mixați smântâna la viteză mare circa 5-8 minute, până când se separă de zer, care se va ridica la suprafață. Zerul trebuie să fie foarte subțire. 

2. Scurgeți zerul subțire separat într-un alt vas. Este important să scurgeți tot zerul din vas, altfel va da untului un gust acru.

3. Peste grăsimea rămasă în blender, adăugați apa fierbinte și puțină sare.

4. Mixați din nou cu blenderul, până când pasta devine omogenă.

5. Untul este gata. Se păstrează la frigider, în cutii sau caserole de plastic.

Cei care obișnuiesc să consume în mod regulat unt, vor adora cu siguranță ideea de a-și prepara propriul unt în casă. Rezultatul este un produs natural, curat de aditivi, coloranți și alte ingrediente nocive.

Pentru a obține un unt aromat, puteți adăuga la preparare diferite plante: rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de măsline, suc de lămâie sau alte condimente.

8 comentarii

  1. Cu siguranta voi face,dar cat unt iese din aceaste ingrediente?

  2. iese unt curat daca smantana e curata……..altfel nu

  3. Aprox. 170 de grame de unt.

  4. nu cred reusesc acest unt si as vreau dar cum fac depinde cine are talent

  5. FA CLIC PE..LA TAIFAS……pentru a citi reteta…..

  6. Claudia Cristina

    Am mari îndoieli, ar fi fost bine să postați și niște imagini spre exemplificare pe parcursul procesului, în orice caz voi încerca, eventual dacă a încercat cineva de pe aici să ne spuna cum și dacă i-a ieșit

  7. Fac acest unt de 20 de ani si-mi iese foarte bine tot timpul, este simplu si usor de facut. Se pune smantana intr-o sticla de bulion cu gura larga, punem capacul si incalzim putin intr-un vas cu apa calda, apoi batem de genunchi pana se alege untul, nu foarte mult, apoi urmam dupa reteta , spalarea de 3 ori cu apa rece.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.