Cum se face UNTUL de casă – natural, curat, sănătos
După ce veți prepara acest unt acasă, nu veți mai dori să cumpărați unt de la magazin. Este un produs bio, delicios, și foarte sănătos. Rețeta este simplă, și se face cu smântână.
Untul de casă se prepară incredibil de ușor, deoarece toată treaba o face blenderul sau mixerul. Rețeta este chiar mai simplă decât cea de maioneză.
Cuprins
Unt de casă – rețetă
Ingrediente
• 400 ml de smântână dulce
• 30 ml de apă fierbinte (aprox. 3 linguri)
• 1 praf de sare
Reteta:
Pentru a obține un unt delicios, trebuie să folosim o smântână cât mai grasă (peste 32%), și rece de la frigider. Cu cât este mai rece, cu atât se va separa mai repede.
1. Puneți smântâna în vasul blederului și mixați smântâna la viteză mare circa 5-8 minute, până când se separă de zer, care se va ridica la suprafață. Zerul trebuie să fie foarte subțire.
2. Scurgeți zerul subțire separat într-un alt vas. Este important să scurgeți tot zerul din vas, altfel va da untului un gust acru.
3. Peste grăsimea rămasă în blender, adăugați apa fierbinte și puțină sare.
4. Mixați din nou cu blenderul, până când pasta devine omogenă.
5. Untul este gata. Se păstrează la frigider, în cutii sau caserole de plastic.
Cei care obișnuiesc să consume în mod regulat unt, vor adora cu siguranță ideea de a-și prepara propriul unt în casă. Rezultatul este un produs natural, curat de aditivi, coloranți și alte ingrediente nocive.
Pentru a obține un unt aromat, puteți adăuga la preparare diferite plante: rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de măsline, suc de lămâie sau alte condimente.
Cu siguranta voi face,dar cat unt iese din aceaste ingrediente?
iese unt curat daca smantana e curata……..altfel nu
Aprox. 170 de grame de unt.
nu cred reusesc acest unt si as vreau dar cum fac depinde cine are talent
FA CLIC PE..LA TAIFAS……pentru a citi reteta…..
foarte interesant
Am mari îndoieli, ar fi fost bine să postați și niște imagini spre exemplificare pe parcursul procesului, în orice caz voi încerca, eventual dacă a încercat cineva de pe aici să ne spuna cum și dacă i-a ieșit
Fac acest unt de 20 de ani si-mi iese foarte bine tot timpul, este simplu si usor de facut. Se pune smantana intr-o sticla de bulion cu gura larga, punem capacul si incalzim putin intr-un vas cu apa calda, apoi batem de genunchi pana se alege untul, nu foarte mult, apoi urmam dupa reteta , spalarea de 3 ori cu apa rece.