Salată mediteraneană cu linte (rețetă anti-îngrășare)

Regimul alimentar de tip mediteranean a fost desemnat unul din cele mai sănătoase din toate timpurile. Dietele mediteraneene au la bază alimente ușoare, preponderent crude: roșii, usturoi, ulei de măsline, verdețuri, brânză, pește, pâine integrală, legume cu boabe (fasole, linte, mazăre), semințe, nuci și ierburi aromate.

Salată cu Linte – rețetă

Salată Mediteraneană cu Linte – Rețetă

Salată Mediteraneană cu Linte – Rețetă

Am ales această rețetă pentru care își doresc să gătească și să mănânce în stil mediteranean, adică sănătos și fără riscuri de îngrășare. Salata cu linte este sățioasă și naturală, și se poate include într-o dietă de slăbire sau într-un regim alimentar vegetarian.

INGREDIENTE

• ¾ cană linte verde
• 1 ardei gras roșu
• 1 morcov ras
• 1 roșie
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 3-4 nuci
• 1 mână de busuioc verde (sau puțin busuioc uscat)
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri de oțet
• 1 lingură de suc de lămâie
• sare și piper după gust

PREPARARE

Mai întâi de toate, trebuie să spălăm lintea, apoi o punem la fiert cu 3 căni de apă și 1 linguriță de sare. Lăsăm focul la mic, până când boabele sunt fierte, dar încă ferme (circa 20 de minute). Scurgem apa din oală, și clătim lintea cu apă rece. Scurgem din nou apa și punem boabele de linte în bolul pregătit pentru salată.

Adăugăm toate legumele (inclusiv nucile) tocate mărunt sau felii (după preferință) și amestecăm cu o lingură de lemn. Punem un capac și lăsăm totul la marinat 1-2 ore. Astfel toate aromele se vor întrepătrunde și gustul va fi mult mai mult.

Înainte de servire, stropim salata cu un dressing din oțet, suc de lămâie și ulei de măsline. Gustăm de sare și o putem servi cu pâine sau lipie. Această salată medieteraneană minunată se poate consuma și ca garnitură pentru o friptură sau alte preparate. La salata de linte se mai poate adăuga brânză și legume verzi: salată verde, spanac sau frunze de păpădie.

BENEFICII

Lintea fierbe mult mai repede și este mult mai hrănitoare decât de fasolea. Conține vitamina K (220% din DZR), Vitamina A (79% din DZR), proteine și minerale. Medicii nutriţionişti spun că 200 de grame de linte conțin 90% din necesarul zilnic de Vitamina B9 (acid folic) şi 60% de fibre.

Consumul de linte reprezintă un mod eficient de a crește nivelul de energie al corpului, de a ajuta la producerea hemoglobinei, de a ne regla metabolismul, de a stimula scăderea colesterolului, de a îmbunătăți digestia, de a ne întări inima, și de a pierde în greutate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.