Vin de Aloe Vera – Rețetă și Indicații Terapeutice

Aloe Vera este una din cele mai fascinante plante miraculoase studiate de cercetătorii din întreaga lume. Aloe vera este o plantă cu multiple utilizări terapeutice. A fost folosită de secole în scopuri medicinale și cosmetice. Egiptenii au folosit-0 în anul 1500 î.Hr. pentru a trata rănile, arsurile, infecțiile și paraziții. Chiar și astăzi, aloe este folosită cu același succes, în aceleași cazuri. Cercetătorii spun că aloe acționează ca un agent detoxifiant și digestiv pentru corp.

1. Rețetă Vin de Aloe Vera

Vin de Aloe Vera – Rețetă și Indicații Terapeutice

Vin de Aloe Vera – Rețetă și Indicații Terapeutice

Este o sursă unică de Vitamina B12 și alte vitamine din complexul B, precum și de foarte multe minerale și acizi grași valoroși pentru sănătate. Dacă aveți o plantă de aloe în casă, nu ezitați să preparați această rețetă de vin medicinal. O femeie din Jamaica a primit medalia de aur pentru această rețetă, în anul 2008.  De fapt, mai jos veți găsi două variante ale rețetei.

INGREDIENTE

• 5 tulpini de aloe vera
• 2 kg de zahăr
• ½ cană de stafide
• 1 linguriță de drojdie
• sucul de la o portocală sau lămâie
• 8 căni de apă

PREPARARE

Frunzele de aloe se curăță și se taie cubulețe. Se amestecă într-un borcan de sticlă încăpător împreună cu stafidele, zahărul și sucul de citrice. În continuare, se pune apa la fiert și apoi se toarnă peste amestecul de aloe. Separat, se pune drojdia la dizolvat în apă călduță, și se toarnă peste amestecul de aloe răcit. Se pune capacul și se lasă 21 de zile la macerat, agitând recipientul regulat. După acest interval, vinul se strecoară și se transferă într-o sticlă sterilizată.

2. Rețetă Vin de Aloe

INGREDIENTE

• 1 kg de frunze de aloe
• 2,5 kg de miere
• 3,5 litri de vin roșu de 14-18 grade

PREPARARE

Pentru prepararea vinului de aloe vera trebuie să folosim frunze mari de aloe, de 3-5 ani. Dacă folosiți o aloe din ghiveci, nu udați planta cu 5 zile înainte de a o folosi la rețetă. Frunzele de aloe vera se dau prin mașina de tocat, apoi se amestecă într-un vas încăpător cu mierea de albine și vinul roșu.

Acest amestec se transferă într-un borcan de sticlă mare, sau mai multe mici. Se închide ermetic și se lasă la macerat 5 zile, la loc răcoros și întunecos.

ADMINISTRARE

În scop terapeutic, se recomandă o cură de 2-3 săptămâni sau de cel mult o lună. În prima săptămână se ia câte 1 linguriță de preparat, cu 2 ore înainte de masă, de 3 ori pe zi. În următoarele săptămâni se crește doza, și se ia câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu o oră înainte de mese.

Vinul de aloe vera crește pofta de mâncare la cei bolnavi. Se recomandă ca pe durata curei cu vinul de aloe vera, dieta să se axeze mai mult pe fructe și legume, crude sau preparate la aburi, supe, grătar.

Indicații terapeutice

Vinul de Aloe Vera acoperă o sferă largă de afecțiuni. Se administrează conform indicațiilor de mai sus în următoarele cazuri:

– Boli de dinți
– Dureri de cap
– Astenie nervoasă
– Mastoidită
– Astm
– Gripă
– Alergii
– Alcoolism
– Scleroză
– Reumatism
– Trombanegită
– Eczeme și alte boli de piele
– Inflamații
– Detoxifiere, imunizare
– Probleme digestive

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.