Gogoși cu Flori de Salcâm – 2 Rețete

Florile de salcâm sunt uimitoare. Mireasma lor aparte a fost exploatată cu interes atât de industria parfumurilor, cât și de cea farmaceutică. Salcâmul se trece repede, și de aceea este păcat să le ratăm. Din florile de salcâm se poate face ceai, sirop, vin medicinal, dulceață, clătite sau gogoși. Florile de salcâm se pot culege sau cumpăra de la piață, gata culese și ambalate în punguțe.

Gogoși cu Flori de Salcâm – 2 Rețete

Gogoși cu Flori de Salcâm – 2 Rețete

Gogoși cu flori de salcâm – rețetă

Ingrediente

• 10-20 de ciorchine de flori de salcâm
• 2 ouă
• 250 ml de lapte
• 5 linguri de zahăr
• 5 linguri de ulei
• 1 fiolă de esență de vanilie
• 1 vârf de cuțit de sare
• 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu stins cu zeamă de lămâie
• făină cât cuprinde
• zahăr pudră vanilat pentru ornat

Preparare

Într-un bol, se bat ouăle cu zahărul, folosind telul, apoi se adaugă și restul ingredientelor. Se amestecă bine și potrivește de făină. Compoziția trebuie să fie ceva mai groasă decât la clătite.

Se spală bine florile de salcâm, și se lasă la scurs pe un șervețel. Se ia câte o floare de codiță, și se trece prin compoziție. O punem la prăjit în ulei încins, pe ambele părți. Se procedează astfel cu toate florile de salcâm, și se scot pe un prosop de hârtie pentru a absorbi uleiul. Se pudrează cu zahărul pudră.

Gogoși cu salcâm și miere – rețetă

Rețetă Gogoși cu Salcâm

Rețetă Gogoși cu Salcâm

Ingrediente

• 15-20 de flori de salcâm
• 2-3 ouă
• 5 linguri de zahăr
• 2 linguri de ulei
• 1 cană de lapte
• 1 cană de făină
• coajă de lămâie rasă
• 1 vârf de cuțit de sare
• 4-5 lingurițe de miere

Preparare

Spălăm florile de salcâm sub jetul de apă rece, cu multă delicatețe, pentru a nu rupe florile. Nu trebuie să folosim prea multă apă, deoarece florile își vor pierde din parfum. După ce le-am spălat, le întindem pe un prosop de hârtie pentru a se zvânta.

Între timp, preparăm aluatul. Batem zahărul cu sarea, laptele, coaja de lămâie și uleiul. Încorporăm făina cernută, amestecând energic cu telul pentru a evita formarea de cocoloașe.

Încingem uleiul în tigaie. Dăm fiecare floare de salcâm prin aluat, ținându-le de codiță, apoi le punem la rumenit în tigaie, pe ambele părți. Când sunt gata, le scoatem pe un șervețel, și la final le ungem cu miere sau le servim cu o cană de lapte sau ceai.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

6 comentarii

  1. Lămâia și scorțișoară n-au ce căuta aici schimba total gustul salcâmului.

  2. n-am mancat asa ceva dar cred ca sunt parfumate

  3. Eu faceam flori de salcam in aluat de clatite ….

  4. CE BUNE ,GUSTOASE SI PARFUMATE SUNT….

  5. La noi se numesc “tartalaci”.

  6. Ce bune sint si sanatoase!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.