Oțet de Păpădie – Rețetă, Beneficii, Utilizări

Primăvara, când păpădia este în plină floare, putem culege câteva tulpinițe pentru a face un oțet minunat, cu proprietăți nutritive și terapeutice deopotrivă.

Rețetă Oțet de Păpădie

Oțet de Păpădie – Rețetă, Beneficii, Utilizări

Oțet de Păpădie – Rețetă, Beneficii, Utilizări

INGREDIENTE

flori de păpădie proaspăt culese
oțet de mere
1 borcan de sticlă

Culege atâtea flori de păpădie cât să umpli un borcan de sticlă curat (de dimensiunea dorită). Toarnă peste florile de păpădie atâta oțet, cât să le acopere complet. Pune capacul ermetic și dă borcanul la loc umbros. Oțetul trebuie lăsat la macerat 6 săptămâni, apoi se filtrează și se poate consuma sau utiliza în scopurile dorite.

BENEFICII

________________________________________________________________________________

Florile de păpădie sunt renumite pentru proprietățile lor curative multiple. Păpădia conține lecitină, beta-caroten, vitamine din complexul B, vitamina C, zinc și potasiu, și este benefică mai ales pentru ficat și sânge.

Oțetul de mere este la rândul lui înzestrat cu elemente nutritive energizante: vitaminele A, B, C și E, potasiu, calciu, magneziu, și multe altele. Oțetul de mere este o băutură alcalină, cu efecte detoxifiante asupra organismului.

Oțetul de mere ajută la scăderea colesterolului și tensiunii arteriale, și este foarte bun pentru stomac, deoarece conține enzime digestive și bacterii bune (probiotice). Este renumit pentru capacitatea de a susține sănătatea sistemului imunitar și a pielii, pentru calmarea durerilor menstruale.

UTILIZĂRI interne și externe

________________________________________________________________________________

Oțetul de păpădie se poate folosi ca și oțetul obișnuit, la salate. Se adaugă circa 1-2 linguri peste salată, pentru un plus de aromă și sănătate. Sau se poate adăuga la supe sau marinate.

Oțetul de păpădie se poate consuma și ca băutură detoxifiantă. Se pune 1 lingură de oțet de păpădie într-un pahar cu apă și se bea de 2 ori pe zi. Ajută la purificarea sângelui, eliminarea toxinelor și creșterea nivelului de energie al corpului.

La nivel extern, oțetul de păpădie poate fi folosit ca tonic pentru ten. Pentru a obține un ten curat și radiant, se amestecă linguriță de oțet de păpădie cu 1 linguriță de apă, iar soluția obținută se aplică pe ten ca orice tonic.

Oțetul de păpădie poate fi folosit și la baie, pentru calmarea durerilor musculare, alcalinizarea și detoxifierea organismului. Se toarnă puțin oțet de păpădie în cada cu apă fierbinte. Baia se face înainte de culcare.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Avem o tara frumoasa si sint mandra ca sint romanca