Vin de Flori de Salcâm – 3 Rețete Medicinale

Perioada când “înnebunesc salcâmii” și mirosul lor te îmbată la propriu, este cea mai prielnică pentru a culege florile și a le prepara sub diverse forme terapeutice: ceai, tinctură, sirop sau vin.

Vinul de salcâm, la fel ca și alte preparate din flori de salcâm este indicat în afecțiuni respiratorii (astm, bronșită, laringită, faringită, pneumonie) și digestiv (ulcer, gastrită, colici, constipație, diaree), dureri de cap, migrene, insomnie, accese de mânie și iritabilitate psihică, epuizare nervoasă, depresie, tulburări de memorie sau dureri articulare.

Rețetă Vin de Salcâm

Rețetă vin din flori de salcâm

Rețetă vin medicinal de salcâm – rețetă

INGREDIENTE

50 g de flori de salcâm
1 litru de vin alb

PREPARARE

Pentru prepararea vinului medicinal de salcâm, se folosesc flori uscate și mărunțite. Acestea se pun la macerat într-o sticlă, împreună cu vinul.

Se lasă 10 zile, agitând sticla de 2-3 ori pe zi. După acest interval, vinul se strecoară și se mai lasă la decantat o săptămână. Se strecoară din nou partea limpede, și se completează cu vin, până la un litru.

Vinul de salcâm se păstrează în sticluțe mici, 1 an de zile. Acest preparat nu este recomandat persoanelor care suferă de afecțiuni gastrice, hepatice, șoferilor, sau celor cu intoleranță la alcool.

Vin de salcâm contra anemiei – rețetă

INGREDIENTE

6 linguri de flori de salcâm
1 litru de vin roșu

Se înfierbântă vinul pe foc, se adaugă florile de salcâm, și se lasă la macerat 1-2 zile. La final, se strecoară și se bea câte 1 păhărel mic (50 ml), de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Vin de salcâm cu drojdie – rețetă

INGREDIENTE

1 kg de flori de salcâm uscate
3,5 kg de zahăr
15 litri de apă
drojdie (cât o nucă)
1 lămâie și 1 linguriță de sare de lămâie

PREPARARE

Se spală bine florile de salcâm și se lasă la scurs. Între timp, se pune zahărul cu sarea de lămâie în apă la topit, și se adaugă și drojdia.

Florile de salcâm se pun într-o damigeană, și peste ele se toarnă amestecul de apă, zahăr și drojdie. La final se adaugă și lămâia, tăiată felii.

Damigeana se leagă la gură cu o bucată de tifon dublu. În primele 3 zile, se suflă (balbotează) în preparat cu un furtun, de 2-3 ori pe zi.

Din a 4-a zi, damigeana se acoperă cu un dop de fermentație, iar capătul furtunului se pune într-un vas cu apă (borcan).

Se lasă câteva zile, până când se oprește din fiert și se limpezește. Damigeana nu trebuie mișcată. La final, se trage în sticle și se consumă cu măsură, ca orice vin.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Sunteti direct responsabili!

    Stimati cititori,

    Trebuie sa stiti ca aceasta reteta va va trimite direct pe WC. Eu am facut acest preparat si m-am taiat la stomac de am defecat 5 saptamani numai dusuri diareice. Reteta NU este buna!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.