Tort din Banane și Curmale – Desert Rapid Fără Foc și Fără Zahăr
Dietele vegetariene au adus foarte multe inovații culinare de care se pot bucura toți cei care caută să mănânce sănătos și să prepare rețete simple, nutritive și mai ales naturale.
Rețetă Tort din Banane și Curmale (fără foc)
Această rețetă este inspirată din rețeta de biluțe de curmale și nucă de cocos. Pasta de curmale este un ingredient minunat, care poate fi folosit atât ca îndulcitor natural pentru deseturi, cât și pe post de cremă sau umplutură pentru diverse delicatese.
Unul din cele mai mari avantaje ale acestei rețete de tort este că nu conține zahăr. Adepții dietelor de slăbire vor adora această rețetă și nu vor pregeta să o prepare ori de câte ori simt nevoia să mănânce ceva dulce, sănătos. Curmalele sunt considerate super-alimente, cu o sumedenie de beneficii pentru sănătate.
INGREDIENTE
• 3-4 banane
• 100 g de curmale
• 1 lingură de cacao
• ½ linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de esență de vanilie
PREPARARE
Se scot sâmburii de la curmale, și fructele se pun la înmuiat într-un bol cu apă (cât să le acopere), circa 20-30 de minute. După ce s-au înmuiat, se amestecă într-un blender cu cacao și esențele, și puțină apă. Sau se poate folosi mașina de tocat carne, pentru a obține o pastă cremoasă (suficient de moale pentru a se întinde).
Bananele se taie în lung felii subțiri, și se așează pe un platou, ca niște pișcoturi. Deasupra lor se așează un strat de pastă de curmale, și se acoperă cu un rând de banane. Se continuă până când se termină compoziția. La final, trebuie să avem un strat de pastă deasupra. Se presară nucă de cocos, alune sau nuci, și se dă la frigider.
Super desert!
prea multe reclame care acopera reteta asa ca…………mai bine nu mai postati
Reclamele sunt cele care susțin viața site-ului, orice cititor ar trebui să știe asta.
da dar sa nu acopere continutul articolului