Suc de Trandafiri – Rețetă Înmiresmată

O rețetă veche, din bunici, este minunatul suc de trandafiri. Când trandafirii înfloresc, îi culegem cu grijă, scoatem petalele și le punem în borcane mari, cu apă și puțin acid citric. După câteva zile de stat în lumina directă a soarelui, petalele își lasă nuanța lor în apă, rezultând un suc roz, parfumat și special. Strecurăm sucul, adăugăm zahăr și îl dăm la frigider.

Rețetă Suc de Trandafiri  

Suc de Trandafiri – Rețetă Înmiresmată

Pentru a prepara această rețetă, vom avea nevoie de cantități mai exacte ale ingredientelor. Trandafirii care se folosesc la suc sunt aceeași pe care îi folosim la dulceață.

INGREDIENTE

2 litri de apă
5-6 de trandafiri mari
sucul de la 1 lămâie (sau 1 linguriță de acid citric)
1 cană de zahăr

PREPARARE

Alegeți trandafiri de grădină înfloriți, cu un parfum puternic. Parfumul este important, deoarece acesta dă sucului aroma sa deosebită. După ce am cules trandafirii, îi spălăm sub un jet de apă rece, și scoatem petalele de pe codiță. Le punem într-un borcan mare de sticlă (de 2 litri) sau alt recipient transparent. Adăugăm sucul de lămâie sau acidul citric și zahărul, și umplem borcanul cu apă.

Amestecăm bine conținutul, punem o farfurioară pe gura borcanului (sau legăm o bucată de tifon), și așezăm borcanul în cel mai însorit loc din grădină sau din casă. Dacă locul este suficient de însorit și călduros, sucul va fi gata în aproximativ trei zile.

Vom ști că sucul este gata atunci când apa în care au stat petalele se colorează în roz.

trecurăm sucul într-un castron mare, adăugăm zahărul și amestecăm până când zahărul se topește complet. Dacă sucul are un gust diluat, îi mai putem adăuga zahăr, pentru a obține o aromă dulce, plăcută. După ce l-am gustat și este bun, mai strecurăm odată sucul în sticlele de consum, și îl dăm la frigider. Se servește rece, cu gheață. Este un suc înmiresmat și colorat, ideal pentru vară.

_____________________________________________________________________________

Citește și celelalte articole similare:

Sirop de Trandafiri – Beneficii și Preparare

Petale de Trandafir: Beneficii, Tratamente cu Ceai de Trandafir

Ulei de Trandafiri – Beneficii

Apa de Trandafiri – Un Elixir Răcoros și Romantic- Rețetă 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. iubesc dulceata de trandafir

  2. Este dulceata mea preferata,ce-mi raman le usuc si le pun in ceai.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.