Limonadă cu FLORI de LILIAC sau LAVANDĂ

Parfumul deosebit al florilor de liliac sau lavandă sunt calmante și liniștitoare, ideale pentru sistemul nervos. Lavanda are efecte relaxante, alungă insomnia, reduce tensiunea nervoasă, și este îndeosebi benefică femeilor care suferă de sindrom premenstrual sau trec prin perioada de menopauză, datorită proprietăților estrogenice. Lavanda ajută în: dureri de cap, depresie, stres emoțional, anxietate etc. Ne putem bucura de beneficiile acestor flori prin prepararea unei limonade aromate. 

Rețetă Limonadă cu Flori de Liliac sau Levănțică

Limonadă cu Flori de Liliac sau Levănțică

Limonadă cu Flori de Liliac sau Levănțică

Limonada devine indispensabilă din momentul în care încep să crească temperaturile afară. Băuturile naturale iau locul alimentelor, ele reușind să potolească setea și eventual nevoia de a consuma ceva dulce, dar sănătos.

Cu cât mai aromată este limonada, cu atât mai savuroasă. Limonada din flori de liliac sau lavandă este o propunere atractivă pentru iubitorii de arome sezoniere.

INGREDIENTE (sirop de liliac sau lavandă)

1 lingură de flori de liliac sau levănțică proaspete
1 cană de apă
2 căni de zahăr

PREPARARE

Siropul de liliac sau levănțică se prepară foarte simplu. Se pune apa la fiert cu zahărul, până când acesta se dizolvă complet.

Se adaugă florile de liliac sau levănțică, și se oprește focul. Se pune capacul și se lasă la infuzat câteva ore, până când siropul capătă aroma și nuanța dorită.

INGREDIENTE LIMONADĂ

 1/4 cană de sirop de liliac sau lavandă
1 lingură de sirop de căpșuni sau zmeură
sucul de la 3 lămâi
700 ml de apă
1 ceașcă de cuburi de gheață

PREPARARE

Se zdrobesc cuburile de gheață cu blenderul. În recipientul ales pentru limonadă, se pune gheața, sucul de lămâie (și pulpa), siropul de liliac sau lavandă, apa și siropul de căpșuni sau zmeură. Se decorează cu o floare de liliac sau levănțică proaspătă și se servește cu plăcere.

O metodă mai simplă de preparare a limonadei este să amestecăm 1 litru de apă cu 2-3 crenguțe de lavandă sau liliac uscat, sucul de la 1 lămâie și 1 linguriță de miere sau sirop de arțar, și să punem infuzia la frigider preț de o oră.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.