Sirop de Liliac – Rețetă de Primăvară

Primăvară aduce cu sine o pleiadă de flori, miresme și culori naturale, cărora cu greu le putem rezista. Un mod excelent de a gusta la propriu din frumusețea și aroma florilor de primăvară este să le preparăm sub formă de sirop. La fel ca și violetele sau păpădia, florile de liliac pot fi transformate într-un sirop delicios cu care putem îndulci diverse băuturi sau deserturi preferate.

Rețetă Sirop de Liliac

Rețetă Sirop de Liliac

Rețetă Sirop de Liliac

12 buchețele (cu crenguțe mici) de liliac
2 litri de apă
5-7 căni de zahăr
8-10 mure (opțional)

PREPARARE

Rețetă Sirop de Liliac

Rețetă Sirop de Liliac

1. Într-o oală mare fierbe apa împreună cu zahărul, lasă zahărul să se dizolve și siropul obținut la răcit.
2. Desprinde florile de liliac de pe crenguțe, și asigură-te că nu au părți verzi sau lemnoase, sau gâzulițe și alte insecte dăunătoare.
3. Adaugă florile în siropul rece, pune și acidul citric sau lămâia, și amestecă bine.
4. Pune capacul pe oală, și lasă amestecul să stea la infuzat la loc întunecos și răcoros timp de o săptămână, agitând siropul o dată pe zi.
5. La finalul celor 7 zile, strecoară siropul de liliac printr-o sită sau tifon, și păstrează-l în borcan sau sticluțe cu închidere ermetică.

Acest minunat sirop de liliac se poate adăuga în apă simplă, plată sau minerală, în lapte sau în băuturi alcoolice, sau se servește cu clătite calde.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.