Reţete Verzi de Primăvară

Noul anotimp, culorile şi aromele din jur îţi vor stimula cu siguranţă imaginaţia adormită de frigul iernii. La capitolul culinar, ideile curge râu pentru cei care doresc să improvizeze sau să caute ceva nou, dar care a fost dintotdeauna acolo! Există o sumedenie de reţete extrem de uşor de preparat, mai ales dacă alegi să te inspiri direct din natură.

Rețetă Piure de Legume Verzi 

Până te gândeşti tu la ceva, îţi propunem noi 3 reţete proaspete, inspirate din nuanţele verzi şi parfumul primăverii. Sunt uşor de pregătit şi cu mult mai uşor de mâncat!

Reţete Verzi de Primăvară

Reţete Verzi de Primăvară

INGREDIENTE

• 5 ardei verzi
• 2 dovlecei
• 200 g broccoli
• 100 g mazăre
• 4 frunze de spanac
• 3-4 frunze de pătrunjel

PREPARARE

Se pune apă la fiert, şi se adaugă toate ingredientele când apa clocoteşte.

Legumele astfel fierte se amestecă bine cu un blender sau se pot pasa şi cu furculiţa.

Pentru o pastă mai consistentă puteţi folosi şi mixerul. Piureul este delicios cu smântână! Se pot hrăni mai ales cei mici.

 

 

 

Griş + măr + scorţişoară

Reţete Verzi de Primăvară INGREDIENTE

• 500 ml lapte
• 4 mere
• 100 g griş
• 2 linguri de zahăr
• un praf de scorţişoară

PREPARARE

Se curăţă merele şi se rad pe răzătoarea mare. Se pun la călit 5 minute, împreună cu zahărul şi praful de scorţişoară. Se pune laptele la fiert şi se presară grişul cernut, amestecând continuu până ce se îngroaşă grişul şi mai scade puţin compoziţia. Se adaugă merele şi se amestecă până se obţine o pastă moale şi aromată.

Rețetă Budincă de lămâie

Reţete Verzi de Primăvară INGREDIENTE

• 5 ouă
• 3 lămâi
• 5 linguriţe de unt
• 6 linguri de zahăr
• 4 linguriţe de făină

PREPARARE

Se dau lămâile pe răzătoare, se taie şi se stoarce zeama. Se desface apoi făina cu zeama de la lămâi şi se adaugă untul şi zahărul, treptat. Se pun şi gălbenuşurile de la ouă şi coaja de lămâie rasă anterior. Se amestecă până se face o compoziţie pufoasă. Se bat albuşurile spumă şi se inglobează în compoziţie.

Se unge o tavă cu unt şi se toarnă compoziţia.

Se lasă la cuptor vreme de 40 de minute. La final se mai lasă un pic în tavă pentru a-şi lua bine conturul, apoi se răstoarnă pe un platou. Se serveşte de regulă rece. Este un desert special pentru cei care vor o aromă proaspătă şi revigorantă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.