Ulei de Cătină – Preparare, Aplicare și Beneficii Nenumărate

Uleiul de cătină este unul din cele mai puternice leacuri naturiste pentru afecțiuni interne și externe. Datorită conținutului ridicat de Vitamine E și beta-caroten, uleiul de cătină are o recomandare specială pentru problemele pielii pe termen lung: acnee, eczeme, răni, arsuri, insolație, riduri, piele uscată sau îmbătrânirea pielii.

Ulei de Cătină - Preparare și Aplicare

Ulei de Cătină – Preparare și Aplicare

Ulei de cătină: rețetă

Uleiul de cătină se poate prepara extrem de ușor acasă, folosind fructe proaspete de cătină și ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline.

Ingrediente

• 150 g boabe de cătină
• 150 ml ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

Se mărunțesc fructele de cătină și se pun într-un borcan cu uleiul de floarea-soarelui. Borcanul se ține la temperatura camerei 3 săptămâni, timp în care se agită zilnic. După această perioadă, fructele se zdrobesc din nou. Se mai lasă încă 2 zile la loc călduros sau însorit.

După această perioadă, se scurge uleiul limpede de deasupra borcanului într-un alt recipient de sticlă curat. Uleiul de cătină astfel preparat se păstreză la frigider sau la loc răcoros și întunecos.

Ulei de cătină: beneficii

 Uleiul de cătină este înzestrat cu o mulțime de antioxidanți și Vitamina C, fiind un aliment extrem de hrănitor pentru toate categoriile de vârstă. Este probabil unul din cele mai bune leacuri inventate vreodată pentru piele și celulele corpului.

– Vindecă fisurile pielii, pielea uscată, tăieturi, arsuri, răni, mâncărimi, cicatrici
– Pielea devine curată, lucioasă, fermă
– Dispar petele negre de pe piele și ridurile
– Reduce mâncărimile și durerile vaginale
– Tratează psoriazis, acnee rozacee, uscăciunea vaginală
– Întărește unghiile și firul de păr
– Scade nivelul de trigliceride
– Întărește inima
– Ameliorează durerile de esofag
– Vindecă afecțiunile tractului digestiv
– Ajută la pierderea în greutate
– Reduce nodurile din piept și inflamațiile
– Tratează tusea și durerile de cap care apar la schimbarea temperaturilor
– Hrănește creierul și crește capacitatea de a învăța
– Îmbunătățește memoria
– Tratează problemele pulmonare
– Reduce efectele chimioterapiei în cazul cancerului
– Reîmprospătează, întărește, dă energie corpului slăbit de boală sau bătrânețe
– Îmbunătățește memoria

Cum se folosește uleiul de cătină

Uleiul de cătină organic se poate aplica direct pe piele, de 2 ori pe zi, dimineața și seara, după o curățare temeinică a pielii. Se folosește atât cât să acopere pielea, și nu să se scurgă pe piele după aplicare.

Pentru tenul uscat sau pielea uscată, se lasă să acționeze 20 de minute. Dacă este necesar, se șterge excesul. Pentru pielea matură, uleiul de cătină se aplică seara și se lasă peste noapte.

Pentru leziunile pielii și vindecarea lor, se aplică ulei de cătină cu mai multă generozitate și se lasă 8-12 ore.  Pentru vindecarea cicatricilor lăsate de operațiile cu laser sau a zonelor afectate de radioterapie, se aplică ulei de cătină mai întâi la 2 ore, apoi la 6, la 8 și la 12, după cum este necesar.

Pentru îmbunătățirea mucoasei gastrice se ia o lingură de ulei de cătină pe stomacul gol, o dată – de două ori pe zi. Pentru efecte mai bune, se poate combina ulei de cătină cu ulei de sunătoare și ulei de măsline în părți egale. Se iau câte 2-3 linguri zilnic, pe stomacul gol. Se stă culcat 5-10 minute, pe ambele părți, pentru a permite răspândirea uleiului de-a lungul curbelor stomacului.

Citeşte mai multe despre:

7 comentarii

  1. VA MULTUMESC ! aveti cumva si reteta pentru uleiul de sunatoare ?

  2. citeva picaturi in fiecare nara vindeca racelile.e f neplacut,dar ff eficient

  3. buna ziua ! nu prea inteleg cum dupa ce sta 3 saptamani in ulei catina zdrobita si se agita zilnic…. apoi ati spus ca se zdrobesc din nou fructele si se adauga in ulei. Pai cum, se separa uleiul de ele si se zdrobesc iar apoi se pune uleiul la loc si se mai tine doua zile?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.