Chec cu (multe) mere – fără zahăr, ulei și făină de grâu!

Acest chec arată ca și cum ar fi făcut doar din mere. Aluatul este într-un strat atât de subțire, încât abia se vede.

De fapt, aluatul nici nu se face din făină obișnuită. Lista ingredientelor este cât se poate de simplă și accesibilă.

Chec cu mere

Imagine cu titlu sugestiv: Chec cu mere

Din acest motiv, checul cu mere de mai jos poate fi considerat un desert dietetic, potrivit și pentru dietele de slăbit. Poate fi cosumat de asemenea de cei care au intoleranță la gluten.

Dacă v-am făcut curioși, uitați-vă pe rețetă și încercați-o cu prima ocazie. Veți fi uimiți de rezultat!

Chec cu mere – fără făină și zahăr

Ingrediente

• 2 mere mari
• 2 ouă
• 2 linguri de smântână
• 3 linguri de lapte
• 5 linguri cu vârf de fulgi de ovăz măcinați (vi-i recomand pe aceștia)
• 1 linguriță de praf de copt
• ½ lingură de scorțișoară
• un pumn de stafide sau merișoare
• îndulcitor după gust (ex. eritritol – vi-l recomand pe acesta la ofertă)

Mod de preparare

Curățați merele de coajă, înlăturați cotoarele, spălați-le și tăiați-le cuburi mici. Puneți-le într-un bol și presărați-le cu scorțișoară. Amestecați cu o lingură, să se acopere bine.

Spargeți ouăle într-un bol separat. Adăugați laptele, smântâna și îndulcitorul. Amestecați bine cu un tel, până rezultă o compoziție lichidă omogenă. Incorporați fulgii de ovăz pe care i-ați măcinat sub formă de făină. Puteți folosi în acest scop un blender sau râșnița electrică de cafea.

Cumpără fulgi de ovăz

Fulgi De Ovaz Herbavit

Fulgi De Ovaz Herbavit

Făina de ovăz se trece prin sită, împreună cu praful de copt. Amestecați compoziția, apoi adăugați merele și stafidele sau merișoarele și omogenizați.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Turnați aluatul într-o tavă de chec medie, unsă bine cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Nivelați deasupra cu o paletă.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Checul trebuie să se rumenească ușor la suprafață și să se închege în interior.

Se lasă la răcit complet, apoi se scoate din tavă și se feliază. Este de preferat să stea peste noapte în frigider, la rece, ca să devină mai ferm și să se taie mai ușor.

Glicemic Suport

Glicemic Suport

Acest chec este bogat în mere, savuros și sățios. Îl puteți servi ca desert sau ca gustare. Merge și la micul-dejun, cu o ceașcă de cafea, ceai sau iaurt.

Note și sugestii

Dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți folosi preparate vegetale în locul lactatelor de vacă (ex. băutură de cocos, băutură de migdale, ovăz, orez sau soia și smântână vegană sau iaurt de cocos).

CITEȘTE ȘI – Prăjitură cu brânză și iaurt – mai bună decât plăcinta sau checul (varianta fără zahăr)

Sursă: Kochen zu Hause

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.