Prăjitură din 2 ingrediente – fără zahăr și făină. Îți vine să crezi?
Dacă vă doriți un desert simplu, rapid și fără multe ingrediente, ați ajuns unde trebuie! Rețeta de mai jos îndeplinește toate aceste criterii. Ba încă are și alte avantaje: nu conține zahăr adăugat, făină de grâu, ouă, nuci sau lactoză în mod natural.
Așadar, este o prăjitură sănătoasă și potrivită inclusiv pentru cei care suferă de diferite alergii sau intoleranțe alimentare. Un alt atuu este că nu necesită coacere în cuptor.

Imagine sugestiva: Prajitura cu ciocolata si ovaz
Dacă aveți boala celiacă, folosiți fulgi de ovăz certificați fără gluten.
Cumpără fulgi de ovăz fără gluten
Prăjitură din 2 ingrediente – rețetă
Ingrediente
• 2 căni de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• 3 căni de apă fiartă
• 1 cană de chipsuri de ciocolată fără zahăr
Mod de preparare
Puneți apa la fiert și când începe să clocotească, adăugați fulgii de ovăz. Luați vasul de pe foc. Amestecați de câteva ori. Adăugați apoi chipsurile de ciocolată, în două tranșe. Amestecați bine, până se dizolvă complet ciocolata și rezultă o compoziție cremoasă.
Turnați-o într-un inel culinar mic, tapetat cu hârtie de copt. Presați bine cu dosul unei linguri, ca să nu se formeze goluri de aer. Nivelați și dați prăjitura la frigider pentru circa 4 ore. De preferat este să o pregătiți seara și să o lăsați până a doua zi dimineața.
În acest interval, ciocolata se va întări, iar prăjitura va deveni fermă. Desfaceți inelul culinar și scoateți prăjitura.
Puneți-o pe o farfurie și presărați pudră de cacao deasupra, dacă vreți. Sau o puteți glazura suplimentar cu puțină ciocolată topită.
Această prăjitură poate fi servită ca atare, cu fructe, sirop de fructe sau dulceață. Este ideală ca desert, deoarece este deopotrivă dulce și sățioasă. Are un conținut bogat în fibre, minerale și antioxidanți.
Note și sugestii
Apa poate fi înlocuită în această rețetă cu lapte (de vacă sau cu o băutură vegetală).
Dacă puneți compoziția într-o tavă dreptunghiulară sau pătrată, o veți putea tăia la final sub formă de batoane. Acestea vor fi mai practice și ușor de luat la pachet sau servit.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Tort de banane și ovăz – doar 3 ingrediente, fără zahăr!
Tort cu ovăz și ciocolată (vegan, fără gluten, lactoză, zahăr, ulei)
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Sursă: Lilsipper