Prăjitură răzuită de post cu gem – rețetă fără zahăr și gluten
Această rețetă este creată de Diana & Alessio și recomandată persoanelor care au intoleranță la gluten sau suferă de anumite boli inflamatorii sau autoimune.
Prăjitura răzuită cu gem este vegană, fără ouă sau lactate. Este potrivită pentru grupele sangvine 0 și A. Pentru grupele B și AB, este mai bună făina de quinoa și fulgii de quinoa.

Imagine sugestiva: Prajitura razuita
O poți servi dimineața, cu o ceașcă de ceai sau cafea, sau o poți la serviciu, ca gustare sau desert.
Prăjitură răzuit de post cu gem – rețetă
Ingrediente
• 150 g de fulgi de migdale (vi-i recomand pe aceștia la preț bun)
• 90 g de făină de hrișcă (v-o recomand pe aceasta)
• 150 g de fulgi de hrișcă
• 80 g de unt de migdale
• 120 g de lapte de soia
• 50 g de ulei
• 1 vârf de cuțit de sare
• 4 linguri de dulceață fără zahăr (vă recomand aceste sortimente)
Mod de preparare
Amestecați într-un bol toate ingredientele uscate: fulgii de migdale, fulgii de hrișcă, făina de hrișcă și sarea.
Într-un bol separat, omogenizați untul de migdale cu uleiul și la final cu laptele. Turnați compoziția lichidă peste ingredientele uscate și amestecați bine.
Tapetați o tavă pătrată (24 x 24 cm.) cu hârtie de copt. Adăugați trei sferturi din compozițe în tavă și presați-o cu dosul unei linguri sau al unui pahar. Puneți dulceața și distribuiți-o uniform pe toată suprafața. Presărați deasupra restul de aluat sfărâmat.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 25 de minute. Prăjitura trebuie să se rumenească ușor deasupra. Aveți grijă să nu o ardeți.
După ce s-a răcorit, se scoate din tavă. Se lasă apoi la răcit complet și se porționează. O puteți tăia pătrate sau sub formă de batoane. Păstrați bucățile de prăjitură la frigider, într-o caserolă cu capac.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură cu aluat ras și gem – în varianta de post
Prăjitură cu cafea și fructe uscate – doar 4 ingrediente, fără zahăr adăugat. Fără ouă, unt sau ulei
Prăjitură de post, cu portocale și nuci
Sursă rețetă: Videoricette Per I Gruppi Sanguigni