Prăjitură cu ovăz și căpșuni – fără zahăr, făină sau ulei
Această prăjitură cu ovăz și căpșuni nu conține zahăr, făină, nici ulei sau alte grăsimi. Este dietetică, moderat de dulce și aromată, perfectă ca desert sau ca gustare.
Datorită conținutului bogat în fibre, poate fi servită chiar și la micul-dejun, cu o ceașcă de cafea, lapte, iaurt sau ceai.

Prajitura cu ovaz si capsuni – reteta
Prăjitură cu ovăz și căpșuni – rețetă
Ingrediente
• 250 g de căpșuni
• 3 ouă
• 250 ml de lapte
• 150 g de fulgi de ovăz
• 1 pliculeț de praf de copt
• 5-7 linguri de eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• vanilie
• 1 praf de sare
Mod de preparare
Spălați căpșunile și tăiați-le felii sau cubulețe.
Măcinați fin fulgii de ovăz cu ajutorul robotului de bucătărie sau a unei râșnițe electrice de cafea. Turnați peste ovăzul măcinat laptele și amestecați.
Adăugați îndulcitorul, esența de vanilie și sarea. Lăsați ovăzul la umflat câteva minute, până pregătiți restul rețetei.
Spargeți ouăle într-un bol. Adăugați un praf de sare și bateți-le cu mixerul până se transformă într-o spumă albicioasă. Trebuie să crească în volum de 3-4 ori.
Incorporați treptat spuma de ouă în amestecul de ovăz hidratat în lapte. Amestecați cu o lingură, folosind mișcări ușoare, de jos în sus. Adăugați și praful de copt.
Turnați compoziția într-o tavă rotundă sau pătrată medie, tapetată cu hârtie. Adăugați bucățile de căpșuni și dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.
Lăsați prăjitura să se răcorească și apoi o puteți tăia. Se păstrează într-o caserolă, în frigider.
Note și sugestii
Dacă aveți intoleranță la lactoză, folosiți o băutură vegetală în locul laptelui de vacă, precum lapte de migdale, de ovăz sau de cocos.
Căpșunile pot fi înlocuite în această rețetă cu alte fructe de sezon, precum cireșe, vișine, fructe de pădure, caise sau piersici, tăiate bucăți mici. În sezonul rece, prăjitura poate fi făcută cu mere, pere, portocale, ananas sau banane.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu căpșuni, pe care vă recomand să le încercați:
Înghețată fără zahăr, din iaurt și căpșuni – naturală, slabă în calorii
Desert pentru slăbit, din iaurt și căpșuni (fără zahăr, făină, ulei)
Mini-păscuțe cu căpșuni, în forme de brioșe (fără aluat)
Sursă rețetă: Kochen zu Hause