Gogoși fragede, doar din făină și iaurt, fără ouă – rețetă simplă, rapidă, fabuloasă!

Știați că doar din iaurt și făină se poate obține un aluat fraged, foarte bun pentru gogoși? Eu am încercat rețeta și îmi place mult ce a ieșit.

Vă recomand să testați și voi. Este unul din cele mai simple și rapide aluaturi de gogoși. Fără drojdie, fără timp de așteptare pentru dospire. Nu conține ouă, iar uleiul din aluat este opțional.

Gogosi cu iaurt fara oua

Gogosi cu iaurt fara oua

Zahărul poate fi înlocuit cu eritritol, în caz că aveți diabet, glicemia crescută sau probleme cu greutatea corporală.

La această rețetă se poate folosi orice fel de iaurt, inclusiv lapte bătut sau kefir. Eu am avut lapte prins făcut în casă din lapte dulce, care avea și zer.

De aceea s-ar putea să fie nevoie să ajustați cantitatea de făină, în funcție de tipul de iaurt pe care voi îl folosiți.

Gogoși fragede cu iaurt – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați zahărul sau eritritolul, esența de vanilie, uleiul și sarea. Amestecați bine și incorporați făina trecută prin sită, împreună cu praful de copt.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Amestecați la început cu o lingură de lemn, apoi cu mâna. Trebuie să obțineți o cocă omogenă, dar care este puțin lipicioasă.

Gogoșile se fac imediat, întrucât aluatul nu necesită dospire. Se pune pe masa de lucru și se dă prin puțină făină. Se modelează într-un sul, care taie bucăți mici. Fiecare bucată se modelează într-o bilă, ajutându-vă de făina de pe masă. Aplatizați puțin bila și faceți-i o gaură în mijloc cu coada de la o linguriță.

Gogoșile astfel modelate se prăjesc într-o tigaie cu ulei, până se rumenesc pe ambele părți. Focul trebuie să fie potrivit – nici prea tare, nici prea mic.

După ce s-au răcorit puțin, se presară cu zahăr pudră sau eritritol măcinat.

Sursă: Gătim Zi de Zi

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.