Tartă cu vișine și cacao – rețetă infailibilă, perfectă ca desert ușor pe timpul verii (+ variantă fără zahăr)

Tarta cu vișine sau cireșe este un desert ușor de făcut și ușor ca și compoziție, care poate fi pregătit în perioada de vară.

Este minunată cu o ceașcă de cafea, lapte, iaurt sau ceai, la micul-dejun, la gustare sau pur și simplu ca tratație dulce.

Tarta cu visine si cacao - reteta

Tarta cu visine si cacao – reteta

La această rețetă puteți folosi fructe proaspete sau congelate. Eu am avut vișine în congelator de anul trecut și le-am folosit pe acelea (după ce le-am dezghețat și scurs bine de zeamă). Adaosul de cacao și aspectul marmorat este opțional.

Tartă cu vișine – rețetă

Ingrediente

• 5 ouă
• 150 g de zahăr (sau 200 g de eritritol – vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 120 ml de lapte (3,5% grăsime)
• 100 ml de ulei
• 300 g de făină
• 1 pliculeț de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără fosfați)
• 1 lingură de cacao
• 200 g de vișine sau cireșe (fără sâmburi)
• 1 praf de sare
• vanilie

Mod de preparare

Pregătiți tava în care veți coace tarta cu vișine. Puteți folosi o tavă pătrată sau dreptunghiulară, medie. Tapetați-o cu hârtie de copt. Dacă folosiți fructe proaspete, spălați-le și scoateți sâmburii.

Separați albușurile de gălbenușuri, în două boluri diferite. Mixați gălbenușurile cu zahărul sau eritritolul până se deschid la culoare și cresc în volum.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Adăugați treptat uleiul, ca la maioneză, mixând în continuare. Incorporați la final laptele și vanilia. Adăugați făina trecută prin sită împreună cu praful de copt. Cantitatea de făină diferă în funcție de cât de mari sunt ouăle. Poate fi nevoie să întreceți puțin cantitatea de făină. Trebuie să obțineți o compoziție grosuță.

Spălați mixerul, uscați-l și bateți albușurile cu un praf de sare până rezultă o spumă tare, care nu cade din bol.

Cumpără praf de copt fără fosfați

Praf de copt fara fosfati

Praf de copt fara fosfati

Incorporați spuma de alburi în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor cu un tel sau cu o lingură. Folosiți mișcări ușoare, de jos în sus, pentru a păstra compoziția cât mai aerată.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Turnați trei sferturi din compoziție în tavă. În restul de compoziție se adaugă pudra de cacao și se omogenizează ușor. Aceasta se pune cu lingura din loc în loc și se trasează linii cu o lingură, pentru a obține un aspect marmorat.

Fructele se dau prin făină sau amidon și se pun pe toată suprafața prăjiturii. Se dă tava în cuptorul încins și se lasă circa 30 de minute, sau până când tarta trece testul cu scobitoarea.

Este bine să lăsați tarta să se răcorească bine înainte de a o tăi. O puteți porționa în bucăți pătrate sau romburi. Se păstrează într-o caserolă cu capac, în frigider.

Poftă bună și sport la gătit!

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă, pe care vă recomand să le încercați:

Tartă cu piersici la tigaie, fără cuptor – fără zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate
Tartă de vară cu cireșe și vișine – pufoasă ca un burete!
Tartă fragedă cu cireșe – cea mai simplă și rapidă rețetă
Tartă fragedă de vară, cu piersici și iaurt

Sursă: Bucate Aromate

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.