Înghețată delicioasă cu cafea, fără zahăr, ouă sau lactate – o rețetă spectaculoasă!

Această înghețată este absolut delicioasă! Nici nu zici că este făcută fără lapte, smântână sau ouă. În plus, nu conține zahăr rafinat!

Are o textură fină, cremoasă și un gust răcoritor! Conține grăsimi sănătoase care dau sațietate.

Inghetata cu cafea fara zahar, oua si lactate

Imagine sugestiva: Inghetata cu cafea fara zahar, oua si lactate: Freepik.com

Este o alternativă sănătoasă pentru cei care au intoleranță la ouă sau lactate. Poate fi oferită și copiilor. Nu aveți nevoie de mașină de înghețată pentru a o prepara.

Înghețată fără zahăr, ouă și lactate – rețetă

Ingrediente

• 200 g de lapte de cocos sau cremă de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 130 g de caju (vi-l recomand pe acesta crud)
• 100 g de sirop de arțar sau agave
• 1 ceașcă de cafea fiartă
• 10 g de cafea instant
• vanilie naturală (pastă sau esență)

Mod de preparare

Nucile caju se pun într-un bol și se toarnă peste ele apă. Se lasă la hidratat peste noapte sau cel puțin 4 ore, ca să se înmoaie bine.

Se scurg de apă și se pun în vasul blenderului. Se adaugă laptele de cocos, siropul de arțar sau agave, cafeaua gătită și cafeaua instant și esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine, până când rezultă o cremă fină, fără bucăți de caju.

Cumpără cremă de cocos

Crema de cocos

Crema de cocos

Compoziția se toarnă în forme de înghețată cu băț și se dau la congelator pentru circa 8 ore sau peste noapte.

Se scot din formă și se înmoaie fiecare înghețată într-un pahar cu ciocolată neagră topită. Le mai puteți presăra deasupra câteva nuci caju mărunțite, dacă vă plac înghețatele texturate.

Se dau din nou la congelator pentru circa 30 de minute, cât să se întărească glazura complet.

Note și sugestii

În locul laptelui de coco se poate folosi alt lapte vegetal, însă este recomandat să folosiți lapte de cocos deoarece este mai gras și dă o textură cremoasă înghețatei.

Nucile caju nu trebuie înlocuite cu alte tipuri de nuci, deoarece acestea sunt cele mai cremoase și dulci, ideale pentru această rețetă.

Excludeți cafeaua dacă nu aveți voie de cofeină. În compoziție se pot adăuga și alte ingrediente, precum pudră de cacao sau carob, esență de rom, esență de portocală sau lămâie, scorțișoară, fructe uscate sau fructe de pădure.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de înghețată sănătoasă, pe care vă recomand să le încercați:

Înghețată fără zahăr din ovăz și cacao – fără ouă și lactate
Cea mai sănătoasă și rapidă înghețată din lume, doar 3 ingrediente! Prepar-o azi!
Înghețată de kiwi și mentă, fără zahăr, ouă, lactate – slabă în grăsimi, aromă răcoritoare cuceritoare
Înghețată cu afine – fără zahăr, lactate, ouă!

Sursă: Diana & Alessio

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.