Maioneza perfectă dacă ții cură de slăbire. Fără pic de ulei! Singura rețetă de care vei avea nevoie de azi înainte!

În acest articol împărtășesc cu voi o rețetă uimitoare de maioneză fără ulei. Este incredibil cât de fină și gustoasă iese, cu toate că nu are niciun strop de ulei.

Este maioneza perfectă pentru salate, dacă te numeri printre cei care țin cură de slăbire sau țin, pur și simplu, la silueta lor!

Maioneza

Imagine sugestiva

Uleiul este principalul vector de îngrășare dintr-o maioneză. Acest dressing înglobează o cantitate foarte mare de ulei. Din păcate, acesta are circa 900 de kilocalorii per suta de grame.

În plus, uleiurile ultra-procesate de pe piață sunt dăunătoare sănătății, prin caracterul lor pro-inflamator.

Vestea bună este putem renunța complet la ulei când facem maioneză, fără să trebuiască să sacrificăm gustul sau textura acesteia.

Un alt avantaj al rețetei de mai jos este că nu conține ouă. O pot consuma și cei care suferă de diverse intoleranțe sau au un regim special. Este ideală pentru zilele de post, mai ales că nu conține ulei.

Secretele acestei maioneze sunt laptele de soia și nucile caju. Laptele de soia conține lecitine, care dau maionezei o textură groasă și cremoasă. Totodată, acestea acționează ca emulsifianți și împiedică separarea amestecului.

Nucile caju conferă maionezei mai multă consistență și o textură foarte fină. În plus, îi dă un gust dulceag, cu o tentă ușoară de lactate animale.

Cumpără caju crud

Caju

Caju

Maioneză fără ulei – rețetă

Ingrediente

• 80 g de nuci caju
• 6 linguri de lapte de soia (vi-l recomand pe acesta)
• ½ lingură de suc de lămâie
• ½ lingură de oțet alb
• ½ lingură de oțet de mere (vi-l recomand pe acesta nefiltrat)
• 1 linguriță de muștar
• ½ linguriță de sare
• ¼ linguriță de pudră de usturoi

Mod de preparare

Puneți nucile caju la înmuiat cu o seară înainte de a prepara maioneza, apoi scurgeți-le de apă. Dacă ați uitat să faceți asta sau nu aveți mult timp la dispoziție, fierbeți nucile caju în apă clocotită 2-3 minute, apoi clătiți-le cu apă rece. Se vor înmuia rapid și vor fi mai ușor de mixat în blender. Nu folosiți caju uscat, deoarece rețeta nu va ieși.

Cumpără băutură instant din soia

Bautura Instant din Soia

Bautura Instant din Soia

Puneți toate ingredientele în vasul unui blender sau robot și mixați până rezultă o cremă super-fină. O puteți servi imediat, însă dacă vreți să se îngroașe mai tare, dați-o la frigider pentru 15-30 de minute. Este ideală pentru salate, sandvișuri, lipii și alte rețete care necesită maioneză.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de maioneză, pe care vă recomand să le încercați:

Maioneză dietetică din ouă fierte – de 3 ori mai puțin ulei!
Maioneză vegană fără ulei – ideală pentru slăbit!
Maioneză de post din orez fiert, cu doar 1 lingură de ulei

Sursă: The Purposeful Chef

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.