Pastă de avocado cu sardine și spanac – idee de masă gustoasă și sățioasă

Dacă aveți un avocado care s-a copt deja destul de tare și nu vreți să-l mâncați gol, folosiți-l în rețeta de mai jos. Veți obține o pastă tartinabilă gustoasă și hrănitoare.

Spanacul este opțional în această rețetă, dar îi dă o culoare verdemai vibrantă și aduce un aport binevenit de fibre, vitamine și antioxidanți.

Pasta de avocado cu sardine si spanac - reteta

Pasta de avocado cu sardine si spanac – reteta

Pastă de avocado cu sardine și spanac – rețetă

Ingrediente

• 1 conservă de sardine în sos tomat
• 1 avocado copt bine
• 1 ceapă
• 4-5 frunze de spanac
• 50 ml de suc de lămâie
• sare și piper, după gust

Mod de preparare

Scoateți pulpa de la avocado cu o linguriță și puneți-o într-un bol. Adăugați conserva de sardine, frunzele de spanac spălate, stoarse și rupte bucăți, sucul de lămâie și ceapa tăiată bucăți mici.

Introduceți blenderul vertical și pasați ingredientele până rezultă o pastă fină. Dacă este nevoie de ulei, puteți adăuga circa o lingură.

Cumpără cartea

Asezonați cu sare, piper și alte condimente, după gust. Pasta de avocado și sardine se servește imediat. O puteți întinde pe felii de pâine prăjită, crackers, felii de secară, rondele de orez sau o puteți servi pe legume crude (castraveți, ardei kapia, roșii) sau cu o salată verde.

Pasta de avocado cu sardine și spanac este nu doar gustoasă, ci și foarte sățioasă și hrănitoare. O puteți consuma la masa de dimineață sau la prânz. Este bogată în proteine, grăsimi și fibre.

Poate fi inclusă în dieta keto, dieta celor care au diabet, boli cardiovasculare sau inflamatorii. În aceste cazuri este indicat să o consumați fără pâine.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Pastă tartinabilă din avocado și seminte de dovleac
Pastă de avocado cu tahini și roșii – fără ulei
Pastă de avocado cu mazăre
Salată de sardine cu ou fiert și sfeclă – ieftină, sățioasă și bogată în nutrienți!

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.