Brioșe cu brânză și lămâie – desert simplu, fără zahăr și făină
Aceste brioșe cu brânză și lămâie sunt neașteptat de moi, fragede și savuroase, deși nu conțin făină de grâu sau zahăr.
Vă recomand să le încercați cu prima ocazie, mai ales dacă aveți o dietă specială, în care nu este recomandat glutenul.

Imagine sugestiva: Briose fara zahar si faina
Acest desert poate fi consumat cu moderație și de diabetici, deoarece nu conține zahăr, nici nu are mulți carbohidrați. Din acest motiv, brioșele sunt potrivite și pentru dieta ketogenică (keto).
Cumpără semințe de chia la ofertă
Brioșe cu brânză de vaci și lămâie – rețetă
Ingrediente
• 180 g de cremă de brânză
• 3 ouă
• 50 g de ulei de cocos
• 20 g de semințe de chia (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 45 g de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 1 linguriță de praf de copt
• îndulcitor, după gust (ex. eritritol – (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
Ingrediente pentru topping
• 50 g de cremă de brânză
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 praf de turmeric (pentru culoare)
• îndulcitor, după gust
Mod de preparare
Pregătiți mai întâi crema din brânză pe care o veți adăuga în interiorul brioșelor. Puneți crema de brânză într-un bol. Adăugați sucul de lămâie, îndulcitorul și turmericul. Amestecați bine cu un tel și dați crema în frigider.
Pentru compoziția de brioșe, spargeți cele 3 ouă într-un bol. Adăugați crema de brânză și introduceți mixerul vertical. Pasați ingredientele până rezultă o compoziție fină.
Adăugați semințele de chia, îndulcitorul, uleiul de cocos topit și făina de cocos trecută prin sită împreună cu praful de copt. Amestecați bine cu o lingură și lăsați compoziția la odihnit 15-20 de minute, pentru ca făina de cocos să mai absoarbă din lichid.
Pregătiți tava în care veți coace brioșele. Puteți folosi o tavă specială de brioșe sau forme individuale, din silicon sau din hârtie.
Puneți o lingură mare de aluat în fiecare formă. Presați-le puțin și faceți o scobitură în centru în care veți pune câte 1-2 lingurițe din crema de brânză și turmeric pe care ați avut-o la frigider.
Cumpără coajă de portocală și lămâie fără pesticide
Acoperiți brioșele cu încă o lingură de aluat și dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru circa 30 de minute.
Informații nutriționale
100 de grame de brioșe făcute după rețeta de mai sus au în jur de:
→ 237,77 kilocalorii
→ 12,87 g de proteine
→ 18,85 g de grăsimi
→ 4,31 g de carbohidrați
Sursă: Kochen zu Hause