Desert la rece cu brânză de vaci – fără zahăr, făină, ouă!

Acest desert la rece se prepară în câteva minute, din ingrediente simple. Fără coacere, fără aluat. Poate fi consumat și ca gustare sau chiar ca mic-dejun ori cină.

Nu conține zahăr, făină, uleiuri rafinate sau ouă. Este cât se poate de simplu și sănătos. Are un conținut redus de carbohidrați și poate fi inclus în dieta keto sau dieta diabeticilor care urmăresc controlul glicemiei.

Desert cu branza de vaci si cacao

Desert cu branza de vaci si cacao: Freepik.com

Pe post de îndulcitor puteți folosi eritritol sau stevia.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Desert la rece cu brânză de vaci – rețetă

Ingrediente

• 400 g de brânză de vaci (sau ricotta)
• 50 g de fulgi de cocos
• 1 linguriță de lapte praf
• 1 linguriță de pudră de cacao
• îndulcitor, după gust (ex. eritritol – vi-l recomand pe acesta la ofertă)

Mod de preparare

Puneți într-un bol 250 g de brânză. Amestecați-o cu o lingură sau cu paletă ca să devină cremoasă. Adăugați îndulcitorul și fulgii de cocos. Pasați-o puțin cu blenderul vertical, ca să obțineți o pastă fină.

Transferați crema obținută într-un recipient pătrat sau dreptunghiular. Presați și nivelați într-un strat uniform și compact.

Pregătiți acum stratul de cacao. Puneți restul de brânză în bol și adăugați pudra de cacao și laptele praf. Omogenizați cu o lingură. Adăugați stratul maro peste stratul alb și nivelați. Dați recipientul în frigider și lăsați desertul să stea la rece câteva ore sau peste noapte.

În momentul servirii, puneți 2-3 linguri de desert într-un bol sau într-un pahar. Serviți cu lingurița, ca atare, sau cu fructe proaspete pe deasupra. Gustul de brânză dulce merge foarte bine cu cireșe, vișine, căpșuni sau afine.

Informații nutriționale

Dacă folosiți un îndulcitor fără calorii, 100 g de acest desert vor avea cu aproximație:

→ 241,57 kilocalorii
→ 12,44 g de proteine
→ 18,18 g de grăsimi
→ 6,86 g de carbohidrați

VEZI ȘI – Tort cu cremă de brânză, fructe de pădure și ciocolată

Sursă: Kochen zu Hause

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.