Tort de post cu ciocolată și portocale, fără coacere în cuptor!
Fie că țineți post, fie că urmați o dietă vegană, acest tort de ciocolată va avea un succes garantat. Atât între cei mari, cât mai ales între cei mici, care îndrăgesc ciocolata!
Pentru blat nu vă dau cantități exacte, deoarece nu am cântărit ingredientele. Dacă urmați instrucțiunile nu aveți de ce să vă faceți griji.

Tort de post cu ciocolata si portocale
Tort ciocolata de post
Tort de post cu ciocolată – rețetă
Ingrediente pentru blat
• biscuiți de ovăz (sau alt tip de biscuiți)
• fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• nuci sau alune
• lapte sau ulei de cocos
Ingrediente pentru cremă
• 400 g de lapte de cocos (90%) (vi-l recomand pe acesta)
• 480 g de ciocolată (minim 54%)
• portocale pentru decor
Mod de preparare
Măcinați biscuiții, fulgii de ovăz și nucile prin robot. Puneți amestecul într-un bol. Adăugați laptele sau uleiul de cocos și amestecați. Trebuie să obțineți o compoziție sfărâmicioasă, dar care se ține când o strângeți între degete.
Transferați-o în tava în care veți face tortul. Puteți folosi un inel culinar de 24 cm.
Pregătiți apoi crema. Turnați laptele de cocos din conserva într-un ibric. Adăugați ciocolata ruptă bucăți și încălziți la foc mic, amestecând continuu. Aveți grijă să nu ardeți ciocolata. Amestecul trebuie doar încălzit. Când ciocolata s-a topit complet, luați vasul de pe foc.

Tort de post cu ciocolata
Așezați câteva felii de portocală pe marginea inelului culinar. Turnați crema de ciocolată și bateți tava de masă ca să se distribuie uniform.
Dați tortul în frigider până a doua zi, cât să se închege crema. Puteți decora tortul după gust și imaginație. Eu am folosit felii de portocală, fulgi de cocos și caju tocat.

Tort ciocolata
Note și sugestii
În amestecul de blat și/sau crema de ciocolată se pot pune diverse arome, precum esență de rom, vanilie, portocală sau lămâie.
Se mai poate adăuga și zahăr, dacă considerați că blatul sau crema nu sunt suficient de dulci.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort, de post pe care vă recomand să le încercați:
Tort de post de afine și ciocolată – fără zahăr, făină, ulei, fără coacere
Tort de post sănătos – rețetă fără zahăr și gluten
Tort de post cu ciocolată și vișine (fără margarină sau alte ingrediente nesănătoase)
Tort de post cu biscuiți și mere crude – trebuie să îl încerci!