Tort de post cu ciocolată și portocale, fără coacere în cuptor!

Fie că țineți post, fie că urmați o dietă vegană, acest tort de ciocolată va avea un succes garantat. Atât între cei mari, cât mai ales între cei mici, care îndrăgesc ciocolata!

Pentru blat nu vă dau cantități exacte, deoarece nu am cântărit ingredientele. Dacă urmați instrucțiunile nu aveți de ce să vă faceți griji.

Tort de post cu ciocolata si portocale

Tort de post cu ciocolata si portocale

Tort ciocolata de post

Tort ciocolata de post

Tort de post cu ciocolată – rețetă

Ingrediente pentru blat

• biscuiți de ovăz (sau alt tip de biscuiți)
• fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• nuci sau alune
• lapte sau ulei de cocos

Ingrediente pentru cremă

• 400 g de lapte de cocos (90%) (vi-l recomand pe acesta)
• 480 g de ciocolată (minim 54%)
• portocale pentru decor

Mod de preparare

Măcinați biscuiții, fulgii de ovăz și nucile prin robot. Puneți amestecul într-un bol. Adăugați laptele sau uleiul de cocos și amestecați. Trebuie să obțineți o compoziție sfărâmicioasă, dar care se ține când o strângeți între degete.

Transferați-o în tava în care veți face tortul. Puteți folosi un inel culinar de 24 cm.

Cumpără lapte de cocos gras

Lapte de cocos gras

Lapte de cocos gras

Pregătiți apoi crema. Turnați laptele de cocos din conserva într-un ibric. Adăugați ciocolata ruptă bucăți și încălziți la foc mic, amestecând continuu. Aveți grijă să nu ardeți ciocolata. Amestecul trebuie doar încălzit. Când ciocolata s-a topit complet, luați vasul de pe foc.

Tort de post cu ciocolata

Tort de post cu ciocolata

Așezați câteva felii de portocală pe marginea inelului culinar. Turnați crema de ciocolată și bateți tava de masă ca să se distribuie uniform.

Dați tortul în frigider până a doua zi, cât să se închege crema. Puteți decora tortul după gust și imaginație. Eu am folosit felii de portocală, fulgi de cocos și caju tocat.

Tort ciocolata

Tort ciocolata

Note și sugestii

În amestecul de blat și/sau crema de ciocolată se pot pune diverse arome, precum esență de rom, vanilie, portocală sau lămâie.

Se mai poate adăuga și zahăr, dacă considerați că blatul sau crema nu sunt suficient de dulci.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort, de post pe care vă recomand să le încercați:

Tort de post de afine și ciocolată – fără zahăr, făină, ulei, fără coacere
Tort de post sănătos – rețetă fără zahăr și gluten
Tort de post cu ciocolată și vișine (fără margarină sau alte ingrediente nesănătoase)
Tort de post cu biscuiți și mere crude – trebuie să îl încerci!

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.