Trigoane cu spanac si tofu – rețetă rapida si simpla de post

Pentru această rețetă de trigoane cu spanac și tofu aveți nevoie de foi de plăcintă din comerț, jumătate de kilogram de spanac și un bloc de tofu.

Eu am avut spanac proaspăt, de sezon, însă merge și cel congelat (frunze nu piure).

Trigoane cu spanac si tofu de post

Trigoane cu spanac si tofu de post

Modul de preparare este foarte simplu. Puteți pregăti umplutura cu o seară înainte, ca să meargă totul cât mai repede.

Trigoane spanac

Trigoane spanac

Trigoane cu spanac și tofu – rețetă

Ingrediente

• ½ pachet de foi de plăcintă
• 500 g de spanac
• 1 pachet de tofu
• 1 ceapă
• 2 căței de usturoi
• 2-3 linguri de ulei
• sare, piper, condimente după gust

Mod de preparare

Spanacul se spală bine, frunză cu frunză și opărește. Se soate din apă, se lasă la răcorit și se toacă mărunt. Se călește ceapa și usturoiul în ulei. Se adaugă spanacul și se amestecă. Se lasă pe foc câteva minute. După ce spanacul s-a răcorit, se adaugă tofu fărâmițat cu mâna. Se omogenizează compoziția.

Trigoane spanac tofu

Trigoane spanac tofu

Luați câte o foaie de plăcintă și ungeți-o cu o pensulă înmuiată cu ulei, pe partea de deasupra. Tăiați-o în trei fâșii lungi, pe înălțime. Puneți câte o lingură de umplutură la baza fâșiei și împăturiți-o pe colț, pentru a forma un triunghi.

Continuați să împachetați foaia în triunghi până ajungeți la capăt. Ungeți capătul cu puțin ulei ca să se împăturească bine. Repetați procedura până terminați toată umplutura de spanac. Cu restul foilor puteți să faceți alt tip de plăcinte sau rulouri.

Așezați trigoanele cu spanac și tofu în tava întinsă a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le deasupra cu puțin ulei și presărați-le cu semințe. Eu am folosit semințe de chimen negru și susan.

Trigoane cu spanac de post

Trigoane cu spanac de post

Se dau în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute. Fiți cu ochii pe ele să nu se ardă.

Aceste trigoane cu spanac și tofu sunt crocante și delicioase! Dacă vreți să se înmoaie, acoperiți-le cu un prosop după ce le scoateți din cuptor. Astfel se vor păstra moi.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu spanac, pe care vă recomand să le încercați:

Spanac călit cu ceapă și usturoi – mâncare de post ieftină și gustoasă
Plăcinte integrale de post, cu spanac – făcute cu borș și apă minerală
Pate de spanac și semințe de dovleac – fără ulei, fără foc
Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.