Salată de castraveți cu mărar în variantă de post – cremoasă și crocantă în același timp. Inspirată din bucătăria germană

Această salată de castraveți este cremoasă și totodată crocantă. Această dublă textură o face inedită și apreciată. Rețeta este inspirată din bucătăria germană.

Pentru a fi adecvată în perioada posturilor sau pentru vegani, se folosește iaurt de cocos. Acesta poate fi înlocuit cu iaurt de caju sau de soia, cu condiția să fie simplu (neîndulcit și fără alte ingrediente).

Salată de castraveți cu mărar în variantă de post – cremoasă și crocantă în același tim. Inspirată din bucătăria germană

Imagine sugestiva: Salată de castraveți

Salata de castraveți este răcoritoare, plină de prospețime și vitamine. Se prepară într-un sfert de oră și este potrivită pentru orice masă a zilei.

Rețeta este potrivită pentru vegani, vegetarieni, dieta de post, dieta fără gluten, dieta fără lactoză, diabet, keto.

Cumpără iaurt de caju

Iaurt de caju

Iaurt de caju

Salată de castraveți – rețetă

Ingrediente (pentru 2 porții)

• 1 castravete mediu
• ¼ ceapă medie
• 1 cățel de usturoi mic
• 140 g de iaurt de cocos natur, fără arome (vi-l recomand pe acesta natural)
• 1 linguriță de muștar dulce
• 1 linguriță de miere (sau alt îndulcitor)
• 1 lingură de suc de lămâie
• 2 lingurițe de oțet de mere natural
• 1 lingură de mărar tocat fin
• ¼ linguriță de sare
• ¼ linguriță de piper măcinat

Mod de preparare

Castravete se taie pe lungime, apoi felii subțiri. Ceapa se curăță și se toacă mărunt sau se taie solzișori fini.

Puneți ceapa tăiată într-un bol. Adăugați usturoiul zdrobit, iaurtul de cocos, muștarul, sucul de lămâie, oțetul, mierea, sarea și piperul. Amestecați bine, până rezultă un sos omogen.

Cumpără iaurt de cocos

Iaurt de cocos

Iaurt de cocos

Dacă nu tolerați ceapa și usturoiul la nivel stomacal sau ca intensitatea gustului, le puteți înmuia 5 minute în apă clocotită, după care să le strecurați.

Castraveti

Castraveti

Adăugați castravetele și mărarul și amestecați, până când castraveții sunt bine acoperiți cu sos. Ajustați cantitatea de sare și condimente după gust.

Salata de castraveți trebuie consumată proaspătă. De aceea este indicat să o preparați înainte de a o servi. Dacă totuși vă rămâne, o puteți păstra într-o caserolă în frigider, până la 2-3 zile.

Informații nutriționale

O porție (1 din 4 porții) de salată de castraveți făcută după rețeta de mai sus are în jur de:

• 127 de calorii
• 8,4 g de carbohidrați
• 1,5 g de fibre
• 4,2 g de zaharuri
• 0,9 g de proteine
• 12,8 g de grăsimi
• 373 mg de sodiu
• 28 mg de potasiu
• 155 UI de vitamina A
• 8 mg de vitamina C
• 24 mg de calciu

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu castraveți, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de castraveți – rețetă antică
Salată de castraveți cu maioneză de avocao – o rețetă cu multe beneficii
Salată de castraveți cu sos de usturoi și mărar

Sursă rețetă: Minimalist Baker, Creamy vegan cucumber salad (german-inspired): https://minimalistbaker.com/creamy-vegan-cucumber-salad-german-inspired/#wprm-recipe-container-79522

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.