Nu mai cumpărați biscuiți din magazin! Amestecați semințe cu apă și faceți o tavă de biscuiți crocanți de post, fără făină și ulei!

Nu mai dați bani pe pachetele de crackers din comerț, care sunt nu doar scumpi, ci și bogați în calorii!

Știați că din câteva semințe și apă puteți obține o tavă de biscuiți crocanți absolut delicioși? Fără făină, fără ulei, fără ouă sau lactate.

Biscuiti din seminte

Imagine cu titlu sugestiv: Biscuiti din seminte: Balash Mirzabey

Rețeta de mai jos este foarte simplă și o puteți prepara periodic, când aveți nevoie de o gustare crocantă sau de un înlocuitor de pâine.

Puteți folosi orice fel de semințe doriți la această rețetă, în procentul dorit, sau un amestec de semințe. Singura cerință obligatorie este să includeți semințe de in sau de chia în amestec, pentru a ajuta la legarea compoziției.

Cumpără amestec de semințe

Amestec de seminte Sanovita

Amestec de seminte Sanovita

Biscuiți din semințe – rețetă

Ingrediente

• 3 linguri de semințe de floarea-soarelui (vi le recomand pe acestea)
• 3 linguri de semințe de susan (vi le recomand pe acestea)
• 3 linguri de semințe de dovleac
• 3 linguri de semințe de chia
• 3 linguri de semințe de in
• 200 ml de apă clocotită
• sare, condimente după gust

Mod de preparare

Jumătate din cantitatea de semințe trebuie măcinate și transformate într-o făină. Puteți folosi în acest scop râșnița electrică de cafea, un robot de bucătărie ori mini-tocător.

Cumpără amestec de semințe Omega-3

Amestec de seminte Omega Forte

Amestec de seminte Omega Forte

Semințele măcinate se pun într-un bol. Se adaugă restul de semințe întregi, sarea și condimente, după preferință. Puteți folosi busuioc, cimbru, rozmarin, curry, pudră de ceapă sau usturoi.

Amestecați-le bine cu o lingură. Înfierbântați apa și turnați-o peste semințe. Amestecați și și lăsați-le 5-10 minute în repaos, pentru ca semințele de in și de chia să se umfle și să transforme amestecul într-o compoziție legată.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Puneți pasta de semințe în tavă și distribuiți-o într-un strat uniform cu ajutorul unei spatule din silicon.

Pentru a obține o suprafață netedă, așezați o foaie de copt deasupra și trece cu dosul unui pahar sau cu sucitorul deasupra.

Desprindeți hârtia de deasupra și trasați linii cu cuțitul pe orizontală și pe verticală, pentru a marca biscuiții.

Cumpără de semințe de dovleac

Seminte de Dovleac

Seminte de Dovleac

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 50-60 de minute. Sunt gata când s-au uscat și au devenit ușor rumeni deasupra.

Stingeți focul și lăsați tava în cuptor, până când biscuiții se răcesc complet. Se rup bucăți (după tăieturile făcute) și se pot servi imediat.

Pot fi consumați ca atare, în locul biscuiților din comerț, ca gustare, ca ronțăială sau cu mâncăruri, în loc de pâine.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți cu semințe, pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți sărați cu semințe și quinoa, cu textură crocantă – bogați în fibre și proteine
Biscuiți crocanți din semințe de floarea-soarelui – doar 2 ingrediente
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei
Biscuiți de post cu semințe, fără ulei – foarte satiosi, pot inlocui painea

Sursă rețetă: Kochen zu Hause, Doar semințe și apă – biscuiți cu semințe: https://www.youtube.com/watch?v=49AAZxl3qwM&ab_channel=KochenzuHause

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.