Cum să faci negresă din avocado – fără zahăr și făină, bună și pentru diabetici
Această negresă conține un ingredient special, anume avocado. Nu conține ingrediente tradiționale precum făină de grâu sau zahăr.
Este făcută într-un mod mai dietetic, potrivit și pentru diabetici sau cei care țin dieta keto. Dacă aveți două avocado coapte bine în frigider, nu ezitați să încercați rețeta. Veți fi surprinși de rezultat.

Negresa cu avocado
Negresă din avocado – fără zahăr și făină
Ingrediente
• 2 avocado medii, coapte bine
• 2 ouă
• 90 g de ciocolată fără zahăr
• 150 g de eritritol (vi-l recomand pe acesta)
• 55 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 45 g de pudră de cacao
• 2 linguri de ulei
• 1 linguriță de esență de vanilie
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu)
• ¼ linguriță de sare
Ingrediente pentru glazură
• 12 g de nuci
• 40 g de ciocolată neagră
• ¼ linguriță de ulei
Mod de preparare
Tapetați o tavă de 22-23 cm. cu hârtie de copt. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Puneți ciocolata într-un ibric împreună cu uleiul de cocos. Topiți ciocolata la foc mic, până devine lichidă. Amestecați des, cu grijă să nu o ardeți.
Scoateți pulpa de avocado și puneți-o în vasul unui blender sau robot de bucătărie. Adăugați ouăle, ciocolata topită, eritritolul, făina de migdale, pudra de cacao, praful de copt, vanilia și sarea.
Mixați până rezultă o compoziție fină, omogenă. Turnați-o în tava pregătită anterior. Distribuiți-o uniform cu o paletă.
Introduceți tava în cuptor pentru circa jumătate de oră. Faceți testul scobitorii înainte de a scoate prăjitura. Lăsați-o la răcorit circa 30 minute, apoi o puteți scoate din formă (trageți de marginile hârtiei de copt).
Pregătiți glazura. Topiți ciocolata împreună cu uleiul de cocos la foc mic și glazurați negresa cu ea, folosind o linguriță. Zdrobiți nucile și presărați-le deasupra prăjiturii.
Cumpără bicarbonat de sodiu fără aluminiu la ofertă
Tăiați negresa pătrate. Le puteți păstra într-o caserolă în frigider. Rezistă până la 4-5 zile. Dacă tăiați negresa în 16 pătrate, un pătrat (adică o porție) are în jur de 3,5 g de carbohidrați neți.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Dintr-o conservă de năut faci o negresă delicioasă, fără zahăr, făină, ulei! Nimeni nu va ști ce ai pus în ea
Negresă rapidă, care se topește în gură – o singură porție, din 3 ingrediente
Negresă din dovleac fără zahăr, făină, ulei sau lactate – doar 150 calorii!
Negresă din năut – desert sănătos de post, fără zahăr, făină, ulei
Sursă rețetă: carine Claudepierre, Keto avocado brownie, Sweet as Honey: https://www.sweetashoney.co/low-carb-fudgy-avocado-brownies-sugar-free/#recipe-card