Tort cu cremă de brânză, fructe de pădure și ciocolată

Acest tort are patru straturi: blat de cacao, cremă de brânză cu fructe de pădure și un strat de ciocolată. Eu am pus și un jeleu subțire deasupra, deci ar fi patru straturi.

Al meu a fost mai mare decât cele standard. Am folosit un inel culinar de 30 cm. A ieșit foarte gustos! Blatul este umed și fraged – nu necesită însiropare (m-am inspirat de aici).

Tort cu cremă de brânză, fructe de pădure și ciocolată

Tort cu cremă de brânză, fructe de pădure și ciocolată

Varianta fără zahăr

Acest tort poate fi făcut și fără zahăr. Folosiți eritritol granulat în loc de zahăr – vi-l recomand pe acesta la ofertă.

Pentru 100 de grame de zahăr se folosesc 150 g de eritritol. Acest îndulcitor nu are calorii și nu crește glicemia. Poate fi folosit și la copt, și în cremele reci.

Tort cu cremă de brânză și ciocolată – rețetă

Ingrediente pentru blat

• 2 ouă
• 125 g de lapte bătut sau iaurt
• 125 g de zahăr
• 75 ml de apă minerală
• 75 ml de ulei
• 150 g de făină albă
• 25 g de cacao neagră
• 1 linguriță de praf de copt
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 praf de sare
• 1 linguriță de esență de rom

Ingrediente pentru crema de brânză

• 1 kg de brânză de vaci
• 400 ml de smântână grasă pentru frișcă (30%)
• 100 g de fructe de pădure
• 150-200 g de zahăr pudră
• 2 pliculețe de gelatină (20 g) + 200 ml de apă
• 1 linguriță de esență de vanilie

Ingrediente pentru crema de ciocolată

• 200 g de ciocolată neagră (54% cacao)
• 300 g de smântână grasă pentru frișcă (30%)
• 40 g de unt
• 5 g de gelatină + 50 ml de apă

Mod de preparare

Coaceți blatul cu o seară înainte de a prepara / asambla tortul. Acesta se face foarte ușor, fără mixare. Puneți ouăle într-un bol. Bateți-le câteva minute cu telul, până devin spumoase.

Adăugați laptele bătut, zahărul, uleiul, apa minerală și esența de rom. Amestecați bine cu telul. Incorporați făina, praful de copt și pudra de cacao.

 Cumpără eritritol la ofertă

Eritritol oferta

Eritritol oferta

Tapetați tava cu hârtie de copt (inclusiv pe pereți) și turnați compoziția. Blatul se coace la 180 de grade Celsius pentru circa 30 de minute.

Dacă folosiți o tavă mai mică și blatul este mai gros, poate fi nevoie de 40 de minute de coacere, sau mai mult. faceți testul cu scobitoarea ca să fiți siguri că e copt bine în interior. Blatul copt se lasă la răcit pe un grătar, apoi se înfoliază și se păstrează la temperatura camerei sau la frigider până a doua zi.

Tăiați partea bombată de deasupra, pentru a obține un strat cât mai plat. Puneți blatul în forma în care asamblați tortul. Pregătiți acum crema de brânză. Puneți gelatina la hidratat în apă, apoi topiți-o pe bain-marie până devine lichidă.

Bateți toată cantitatea de smântână pentru frișcă (atât cea necesară pentru stratul de brânză, cât și cea pentru stratul de ciocolată). Trebuie să devină spumă tare.

Puneți brânza într-un bol împreună cu zahărul pudră și mixați bine. Adăugați gelatina și mixați.

Incoporați și cele 400 g de frișcă, câte puțin. La final se adaugă fructele de pădure și se mixează puțin.

Turnați crema de brânză în formă, peste blat. Nivelați și dați la frigider. Lăsați crema să se închege puțin, 2-3 ore.

Pentru stratul de ciocolată, rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un ibric. Adăugați untul și așezați vasul pe aragaz, la foc mic. Amestecați des și lăsați puțin, până se topește ciocolata. Aveți grijă să nu o ardeți.

Adăugați gelatina hidratată și amestecați. Ciocolata fiind caldă, gelatina se va topi.

Așteptați apoiu ca ciocolata topită să ajungă la temperatura camerei, pentru a putea adăuga frișca. Dacă este caldă, frișca se va înmuia.

Incorporați frișca treptat în ciocolata răcit și amestecați ușor pentru a obține o compoziție aerată. Turnați-o peste stratul de brânză și nivelați. Dați din nou tortul la frigider, câteva ore sau peste noapte.

Decorați apoi tortul după preferință. Eu am turnat și un strat subțire de jeleu, făcut din sucul rămas de la fructele de pădure, amestecat cu puțină apă și gelatină.

Tort

Tort cu branza si ciocolata

Tort cu branza si ciocolata

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tort făcut în casă, pe care vă recomand să le încercați:

Tort cremșnit fără zahăr, cu fructe de pădure – desert de vis!
Tort de ciocolată și zmeură – fără coacere, fără zahăr
Tort de post de afine și ciocolată – fără zahăr, făină, ulei, fără coacere
Tort cu brânză și portocale, fără zahăr și făină – răcoritor, savuros, sănătos!

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.