Băutura mea preferată pentru metabolism, hormoni, piele radiantă – din gălbenușuri frecate cu miere, polen și lapte de capră
Această băutură amintește de laptele cu gălbenuș pe care ni-l făceau bunicele noastre când eram mici. Se numea „șodou” și încă este preparat de multe mămici pentru copiii lor când aceștia sunt răciți sau tușesc.
Rețeta de mai jos este ceva mai softisticată, adaptată la timpurile moderne în care trăim. Conține câteva ingrediente suplimentare, care aduc un aport valoros de nutrienți.

Bautura mea preferata pentru metabolism, hormoni, piele radianta: AngelinaCozma
Este recomandată de antrenorul de sănătate Angelina Cozma, fondatoare primului salon de frumusețe non-toxică din România și antrenor de sănătate. O consideră o băutură funcțională, adică o băutură care are efect profilactic sau chiar curativ.
Are efect antiinflamator și aduce un aport generos de nutrienți care sprijină echilibrul hormonal (proteine, grăsimi bune, minerale, lactoferină).
Băutura conține lapte de capră – care este mai sănătos și mai puțin alergic decât cel e vacă, pudră de colagen, polen și cacao naturală.
Ingredientele trebuie să fie de cea mai bună calitate, pentru rezultate optime. Combinația lor susține metabolismul și sănătatea pielii.
Băutură din gălbenușuri frecate cu miere – rețetă
Ingrediente
• 2 gălbenușuri crude
• 1 lingură de miere
• 1 praf de sare
• ½ linguriță de cacao (v-o recomand pe aceasta crudă)
• 1 linguriță de colagen pudră sau turmeric
• 1 linguriță de polen crud (vi-l recomand pe acesta ecologic, la ofertă)
• 250 ml de lapte de capră
Mod de preparare
Puneți gălbenușurile în bolul mixerului. Adăugați mierea și sarea. Mixați câteva minute, până rezultă o spumă albicioasă. Puteți face acest lucru și cu mixer manual, cu telul sau cu furculița (dar efortul e mai mare).
Puneți laptele de capră într-un ibric pe foc. Când s-a înfierbântat, adăugați pudra de cacao și colagen. Amestecați și turnați-l într-o cană.
Adăugați polenul și spuma de gălbenușuri. Amestecați ușor. Această băutură se poate servi cu lingurița sau cu paiul.
Se consumă dimineața, înainte de micul-dejun. Dacă nu obișnuiți să serviți o masă copioasă la prima oră a zilei, această băutură vă poate oferi o doză de sațietate.
Vezi video:
Vezi această postare pe Instagram
Sursă rețetă: Angelina Cozma: https://www.instagram.com/p/DFxG9ToIclp/?e=627090d0-933c-4118-a5db-a5af01a3004e&g=5