1 morcov și 1 ou – idee genială de masă rapidă, sănătosă, bună și pentru slăbit
O idee genială de masă rapidă pentru dieta de slăbit – sau o dietă sănătoasă în general – este această clătită din morcov și ou.
Se prepară doar din ou și morcov. Se pot adăuga și ceva condimente pentru a-i schimba gustul. Nu conține făină, lapte sau alte ingrediente.

Imagine sugestiva: Clatita morcov si ou
Conține proteine și fibre – elementele esențiale pentru sațietate și controlul apetitului. Dacă serviți această clătită cu o sursă de grăsime sau proteină animală, va fi și mai satisfăcătoare.
Clătită savuroasă de morcov – rețetă
Ingrediente
• 1 morcov
• 1 ou
• sare, piper, după gust
Mod de preparare
Curățați morcovul de coajă și dați-l prin răzătoarea cu găuri mici, într-un bol. Adăugați oul și bateți bine cele două ingrediente, pentru a se omogeniza.
Asezonați cu sare, piper, curry sau ce condimente vreți voi. Puneți o tigaie anti-aderentă pe aragaz. Când s-a încins bine, turnați compoziția și distribuiți-o uniform și presați-o cu furculița în toată tigaia.
Puneți capacul și lăsați-o să se coacă la foc mic timp de 6-8 minute. Când s-a rumenit pe talpă se întoarce pe cealaltă parte cu o paletă.
Clătita trebuie să se rumenească ușor, nu mult. Atenție să nu o ardeți. Se lasă la răcorit puțin, după care se poate servi.
Sugestii de servire
Această clătită de morcov poate fi unsă cu unt, cremă de brânză sau diferite paste tartinabile. Se poate umple cu șuncă, avocado, rucola, roșii etc.
Autoarea rețetei a umplut-o cu felii de avocado (a folosit doar jumătate de avocado). Puneți feliile de avocado pe clătită și împăturiți-o în două și încă odată.
Veți obține astfel un sandvici delicios și sățios. Aceasta poate fi o masă de prânz sau chiar cină. Merge însă foarte bine la micul-dejun, alături de un pahar cu iaurt, lapte sau cafea. Mai ales că puteți prepara clătita dimineața, când vă treziți și să o serviți caldă.
Însă poate fi luată foarte bine și la serviciu sau la pachet în călătorie. Se pune într-o caserolă și se mai adaugă legume și măsline pe lângă.
Acest tip de clătite pot fi făcute și în variantă dulce. Adăugați puțină scorțișoară sau vanilie și puțin îndulcitor (stevia) și le veți putea servi ca desert.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Clătite-aperitiv din quinoa și morcov – fără gluten
Chifteluțe din năut, morcov și ovăz – doar 3 ingrediente
Ai un morcov și câteva ouă? Fă aceste clătite dulci, fără zahăr și făină – fragede, pufoase, ideale pentru micul-dejun
Turtițe din morcov – fără gluten, fără drojdie sau praf de copt
Sursă rețetă: Elita Karim, Desayuno saludable: https://www.instagram.com/elita_karim/reel/DFaDTVzJBDY/