Prăjitură cu morcov și portocale – fără zahăr, făină, lactate sau ulei
Știați că puteți mânca prăjituri chiar și atunci când țineți cură de slăbire? Se poate, dacă optați pentru deserturi preparate din ingrediente natural, de felul celui postat mai jos.
O felie din prăjitura de mai jos are în jur de 80 de calorii. Nu conține zahăr, gluten, ulei sau lactate.

Imagine sugestiva: Prajitura cu morcov: Freepik
Are și un ingredient secret, care adaugă o dulceață și o aromă naturală prăjiturii. Este vorba despre morcov. Întrucât nu se face cu făină de grâu, prăjitura are o textură umedă, iar nu pufoasă.
Prăjitură cu morcov și portocale – rețetă
Ingrediente
• 240 g de morcovi
• 120 g de ouă
• 80 g de suc de portocale
• 20 g de suc de lămâie
• 1 linguriță de coajă rasă de portocale și lămâie (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)
• 60 g de făină de orez
• 30 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 7 g de praf de copt
• îndulcitor: stevia sau eritritol (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
Mod de preparare
Curățați morcovii de coajă și tăiați-i ronele. Puneți-i în vasul unui robot cu lama S. Adăugați ouăle, sucul de portocale și sucul de lămâie. Mixați până rezultă o compoziție fină.
Transferați-o într-un bol și adăugați ingredientele uscate: făina de orez, făina de migdale și praful de copt. Puneți și coaja rasă de citrice și omogenizați cu telul.
Cumpără făină integrală de orez
Gustați și dacă vreți să fie mai dulce, puteți adăuga circa 50-70 g de eritritol sau extract de stevia, după gust. Acești îndulcitori sunt naturali și nu au calorii.
Turnați aluatul într-o formă rotundă mică, tapetată cu hârtie de copt. Poate fi un inel culinar de 18 cm. Dacă veți folosi o tavă mai mică, prăjitura va ieși prea joasă.
Puteți decora prăjitura cu fulgi de migdale sau nuci, dacă vreți. Se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 45-50 de minute.
Cumpără coaja citrice fara pesticide
Verificați cu o scobitoare dacă este coaptă bine. Lăsați-o să se răcorească în formă, apoi o puteți scoate. Se taie ca pe tort și se servește ca desert sau gustare.
O puteți consuma chiar și la micul-dejun, datorită conținutului bogat în fibre.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Prăjitură cu morcov și cacao, fără gluten, fără zahăr (slabă în carbohidrați, bogată în proteine)
Prăjitură din morcovi și nuci – desert sănătos, fără foc
Prăjitură grecească însiropată cu portocale, în versiune dietetică – doar 100 kcalorii și 1 g de grăsime
Prăjitură de post pufoasă, cu hrișcă și portocale – fără zahăr
Sursă rețetă: Senza e Buono, Torta ace senza glutine: https://www.instagram.com/p/DE0MgdsOiKG/