Chec cu mere și lămâie, fără zahăr, lactate sau gluten – fraged și parfumat
Știați că din câteva mere și ouă puteți face un chec minunat pentru familie sau musafiri?
Noutatea rețetei prezentate mai jos este că nu conține zahăr rafinat, nici făină de grâu sau lactate. Este potrivit pentru cei care au intoleranță la gluten sau lactoză.

Imagine sugestiva: Chec cu mere si lamaie: Freepik
Iar dacă încercați să evitați zahărul și să consumați dulciuri mai sănătoase în general, este desertul ideal pentru voi.
Acest chec nu iese la fel de pufos precum cel făcut cu făină de grâu. Însă are o textură fragedă și este deosebit de aromat. Pe măsură ce vă obișnuiți fără zahăr, veți simți și aprecia mai bine aromele naturale ale ingredientelor.
Chec cu mere și lămâie – rețetă
Ingrediente
• 130 g de mere (curățate)
• 65 g de ouă (fără coajă)
• 30 g de ulei
• 30 g de suc de lămâie
• 90 g de făină de orez (v-o recomand pe aceasta integrală)
• 1 linguriță de coaja rasă de lămâie (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)
• ½ pliculeț de praf de copt
Mod de preparare
Merele se taie cuburi și se pun în vasul unui blender sau robot. Se adaugă uleiul, sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie. Mixați câteva secunde, pentru a obține un piure fin.
Ouăle se pun într-un bol și se bat cu mixerul electric până devin spumoase. Incoroporați câte o lingură din piureul de mere și mixați.
Cumpără făină integrală de orez
Adăugați apoi făina de orez și praful de copt. Mixați până la omogenizare. Gustați și dacă vreți să fie mai dulce, adăugați puțin stevia, green sugar sau eritritol. Acești îndulcitori sunt naturali și nu au calorii.
Transferați compoziția într-o tavă mică de chec (8 x 15 xm.), tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 180 de grade Celsius pentru circa 40 de minute, sau până când trece testul scobitorii.
Lăsați checul la răcorit, apoi îl puteți scoate din tavă. Se poate pudra deasupra cu eritritol măcinat sau făină de cocos, pentru un aspect mai elegant.
Cumpără coaja de lamaie si portocale fara pesticide
Îl puteți servi ca desert, gustare sau chiar la micul-dejun, deoarece conține proteine și fibre. Feliile de chec pot fi consumate ca atare, sau unse cu puțin unt / unt de arahide ori dulceață.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Chec cu lămâie fără zahăr și făină de grâu, copt în friteuză
Chec cu mere fără zahăr – doar 1 lingură de făină!
4 mere și 4 ouă – chec rapid cu gust de ciocolată fără zahăr și făină
Chec umed cu iaurt, fără zahăr – rețetă pentru diabet, slăbit
Sursă rețetă: Senza Bueno, Colazione naturalmente dolce e senza glutine: https://www.instagram.com/p/DFN7wvgITS9/