Fasole verde la tigaie cu ceapă, roșii și ton – rețetă pentru slăbit, diabet

Dacă aveți nevoie de o idee de prânz sau cină, încercați rețeta de mai jos. Este o mâncare la tigaie care se prepară destul de repede, din fasole verde și ton.

Conține multe legume și proteine. O puteți include în meniul săptămânal dacă țineți cură de slăbire.

Fasole-verde-cu-ton-pentru-slabit-1

Imagine sugestiva: Fasole verde cu ton

Inclusiv diabeticii o pot consuma fără probleme, însă fără cartofi. De fapt, cartofii sunt opționali în această mâncare. Puteți renunța la ei.

Fasole verde la tigaie cu ceapă, roșii și ton – rețetă

Ingrediente

• 1 ceapă mare
• 1 roșie mare
• 3 conserve de ton în suc propriu (vi-l recomand pe acesta)
• 2 mâini de fasole verde gătită
• sare, piper, boia, alte condimente
• opțional: 2 linguri de sos de soia
• 500 g de cartofi cruzi

Mod de preparare

Cartofii se decojesc, se spală și se taie cuburi sau sferturi. Se presară cu sare și boia. Se amestecă și se pun în vasul friteuzei. Se coc la 200 de grade Celsius pentru circa 25 de minute, sau până când furculița pătrunde ușor prin ei. Dacă nu aveți o friteuză în casă, puteți coace cartofii în cuptor.

Cumpără ton în suc propriu

File de Ton in Suc Propriu

File de Ton in Suc Propriu

Cât se fac cartofii, pregătiți mâncarea de fasole verde și ton. Curățați ceapa și coajă și tăiați-o bucăți mari. Procedați la fel și cu roșia (de la care ați scos interiorul cu semințe).

Puneți puțin ulei în tigaie. Adăugați ceapa și căliți-o pentru circa 3 minute. Adăugați fasolea verde (dacă tecile sunt prea mari, tăiați-le în două) și amestecați.

Puneți conservele de ton (scurse de zeamă) și sosul de soia. Amestecați ușor cu o paletă. Se lasă 2-3 minute, apoi se pune și roșia. Amestecați și după 2-3 minute adăugați cartofii gătiți.

Cumpără fasole verde

Fasole Verde in Borcan

Fasole Verde in Borcan

Se amestecă mâncarea cu grijă și se servește. Nu este nevoie de pâine. O puteți consuma așa cum este. Are un volum mare, conține proteine și vă veți sătura repede.

Ce rămâne se păstrează într-o caserolă cu capac, la frigider. Această mâncare poate fi luată și la serviciu, pentru a o servi la prânz.

Cumpără cartea

Codul diabetului. Carte de bucate

Codul diabetului. Carte de bucate

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Pește la cratiță, cu fasole verde – rețetă mănăstirească
Fasole verde păstăi în stil grecesc – mâncare savuroasă, ieftină
Omletă italiană (frittata) cu fasole verde – bună pentru orice masă în cura de slăbire
Ciorbă de fasole verde și legume, de post
Mâncare de fasole verde păstăi cu sos de roșii și alune

Sursă rețetă: Elita Karim, Saltado de atun: https://www.instagram.com/p/DFbeMkay3tZ/?e=f87cf7d2-3299-4051-83f2-5483a0eea1f8&g=5

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.