Supă toscană de roșii cu pâine veche – rețeta lui Jamie Oliver care te cucerește pe loc!

Această supă de roșii și pâine veche este o rețetă toscană tradițională. Se numește Pappa al Pomodoro și este cunoscută în bucătăria italiană. O savurează de obicei cu plăcere de toți membrii familiei.

Rețeta este incredibil de simplă, dar reușită. Se face în 20 de minute și o poți servi la orice masă a zilei! Te va cuceri de la prima gură!

Supa toscana de rosii cu paine veche

Supa toscana de rosii cu paine veche: Mike65444

Supa Pappa al Pomodoro are este groasă și consistentă. Nu este o supă-cremă, ci cu bucăți de roșii și pâine.

În ciuda faptului că conține ingrediente simple, aroma acestei supe este impresionantă! Usturoiul și busuiocul o ridică la un alt nivel al gustului, iar parmezanul o face desăvârșită.

Rețeta de mai jos este recomandată de Jamie Oliver. Faimosul bucătar ne sfătuiește să folosim ingrediente de bună calitate, de la roșii organice, până la ulei de măsline extra-virgin și pâine bună – de preferat versiunea italiană, ciabatta.

Supa are un gust mai intens și o consisență mai densă dacă pâinea este mai veche. Cu pâine proaspătă, supa va ieși mai cremoasă, dar gustul nu va fi la fel de pronunțat.

Supă toscană de roșii și pâine – rețetă

Ingrediente

• 2 conserve de roșii întregi în sos – 800 g (vi le recomand pe acestea ecologice)
• 4 căței de usturoi
• 30 g de busuioc verde (2-3 fire)
• 270 g de pâine veche ciabatta
• 40 g de parmezan ras sau fulgi de drojdie nutrițională
• ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți o tigaie înaltă sau crăticioară pe aragaz la foc mediu cu o lingură de ulei de măsline. Curățați cățeii de usturoi și tăiați-i felii subțiri. Puneți-i în tigaie la călit.

Tocați mărunt tulpinile de busuioc, iar frunzele rupeți-le mărunt. Puneți-le în tigaie și amestecați. Se călesc 2-3 minute, sau până când usturoiul este încă alb (nu trebuie să-și schimbe culoarea). Imediat se adaugă conservele de roșii.

Cumpără roșii întregi ecologice

Rosii Intregi Decojite Ecologice

Rosii Intregi Decojite Ecologice

Conservele golite se umplu cu apă călduță și se toarnă în vas. Se ia zdrobitorul de piure și se pasează ușor roșiile. Dați focul mare și aduceți la punctul de fierbere.

Se adaugă apoi pâinea ruptă bucăți. Se amestecă și se mai lasă pe foc 5 minute, până se înmoaie pâinea. La final se presară sare și piper. Pentru a da supei o aromă și mai intensă, mai puteți pune câteva frunze de busuioc verde mărunțite.

Se pune și parmezanul ras deasupra și se amestecă ușor. Dacă țineți post sau urmați un regim vegetarian, înlocuiți parmezanul cu fulgi de drojdie nutrițională. Aceasta are un gust asemănător și este foarte bogată în proteine și nutrienți.

Cumpără fulgi de drojdie

Fulgi de Drojdie Uscata Oferta Niavis

Fulgi de Drojdie Uscata Oferta Niavis

Supa este gata. Se pune în boluri și se finisează cu câte puțin ulei de măsline. Acesta va da supei un aspect luxuriant și va întregi gustul.

Supa de roșii și pâine se servește fierbinte sau caldă.

Informații nutriționale

O porție din această supă de roșii are în jur de:

• 464 calorii
• 27,4 g de grăsimi
• 13,3 g de proteine
• 9,9 g de grăsimi
• 44 g de carbohidrați
• 3,8 g de fibre

Cărțile cu rețete ale lui Jamie Oliver le puteți găsi AICI.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Supă de linte cu roșii – rețetă delicioasă de post!
Supă de roșii pentru inimă și oase – rețeta doctorului Laza
Supa spaniolă de roșii Salmorejo
Panzanella – salată italienească din roșii, castraveți, ceapă și crutoane

Surse articol:

1. Jamie Oliver, Soup recipes by Jamie Oliver: https://www.youtube.com/watch?v=yt1EJ_AFD_0
2. Jamie Oliver, Pappa al pomodoro soup: https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables/pappa-al-pomodoro-soup/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.