Brioșe cu mere – rețetă de post, fără zahăr și gluten

Această rețetă de brioșe poate fi inclusă în alimentație celor care au anumite intoleranțe sau alergii alimentare.

O recomand în mod special persoanelor care au intoleranță la gluten, ouă și lactate.

Briose cu mere fara zahar si gluten reteta

Briose cu mere fara zahar si gluten reteta

Brioșele nu conțin nici zahăr, nici ulei. Din această privință pot fi considerate un desert sănătos și prietenos cu silueta.

Cumpără făină hrișcă la ofertă

Faina de Hrisca Herbavit oferta

Faina de Hrisca Herbavit oferta

Brioșe cu mere fără zahăr și gluten – rețetă

Ingrediente

• 300 ml apă minerală
• 100 g făină năut (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 100 g făină hrișcă (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• ½ pliculeț drojdie uscată
• 20 ml ulei măsline
• 200 g de mere dulci
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)

Mod de preparare

Turnați apa într-un bol încăpător. Adăugați cele două tipuri de făină și drojdia uscată. Amestecați bine cu un tel, până dispar toate cocoloașele.

 Cumpără făină de năut 

Faina de Naut Herbavit

Faina de Naut

Lăsați aluatul la odihnit 10 minute. Între timp, curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea mare. Incorporați merele în aluat. Adăugați îndulcitorul și vanilia. Omogenizați.

Briose cu mere

Briose cu mere

Distribuiți compoziția în formele de brioșe. Dacă folosiți forme din silicon, nu este nevoie să le mai ungeți cu ulei. Nivelați și puneți câteva mere rase și deasupra brioșelor, dacă vreți.

 Cumpără tavă cu forme de brioșe 

Tava de briose cu forme din silicon

Eu am copt brioșele în friteuza cu aer cald la 170 de grade. Însă voi le puteți face în cuptorul aragazului. Vor crește mai bine și vor ieși mai pufoase.

Briose cu mere reteta

Briose cu mere reteta

Se coc la 180 de grade Celsius pentru circa 40 de minute, sau până când scobitoarea iese curată din ele.

Note și sugestii

Pentru această rețetă puteți folosi un singur tip de făină: ori făină de hrișcă, ori făină de năut. Brioșele vor fi reușite în ambele variante.

Apa minerală poate fi înlocuită cu apă simplă sau cu lapte vegetal. Cu apă minerală brioșele ies mai pufoase.

În compoziție se pot pune stafide, nuci sau bucăți de ciocolată. Se poate adăuga și puțină cacao, pentru a estompa gustul de hrișcă. În acest caz va trebui să măriți și cantitatea de îndulcitor folosită.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Brioșe cu semințe de dovleac, fără zahăr și gluten – rețetă simplă
Brioșe de post cu dovleac – fără zahăr, făină, ulei
Brioșe din banane – fără zahăr, ulei, făină
Brioșe cu portocale și ovăz – fără zahăr și făină de grâu

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.