Fulgi de ovăz cu măr și scorțișoară – desert cremos bogat în fibre, fără zahăr

Acest terci din fulgi de ovăz cu măr și scorțișoară este ideal pentru micul-dejun. Îl savurează de obicei cu plăcere atât adulții, cât și copiii.

Se prepară în câteva minute și este neașteptat de gustos și sățios. Îl puteți servi și ca desert sau gustare.

Fulgi de ovaz cu mar si scortisoara

Fulgi de ovaz cu mar si scortisoara

Conține fibre și nutrienți care dau sațietate și energie. Diversificați gustul schimbând ocazional fructele folosite. Puteți face acest terci cu mere, pere, prune, caise, piersici, banane sau alte fructe de sezon.

Dacă aveți intoleranță la gluten, puteți folosi fulgi de ovăz certificați fără gluten.

Fulgi de ovăz cu măr și scorțișoară – rețetă

Ingrediente

• 50 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• 300 ml de lapte de vacă sau vegetal
• 1 măr dulce
• ½ linguriță de scorțișoară
• ½ linguriță de extract de stevia

Mod de preparare

Turnați laptele într-un ibric sau într-o crăticioară. Adăugați mărul dat prin răzătoarea mică și fulgii de ovăz. Amestecați bine. Puneți tot acum și scorțișoara și așezați vasul pe foc.

Cumpără fulgi de ovăz

Fulgi de Ovaz Vegis

Fulgi de Ovaz

Se fierbe totul la foc redus timp de 10-15 minute. Ovăzul trebuie să absoarbă laptele și să devină cremos. Trebuie să se transforme într-un terci, asemănător la textură cu o budincă.

Dacă vedeți că nu se îngroașă suficient, mai adăugați fulgi de ovăz. Cantitatea necesară depinde de tipul de ovăz folosit. Sau dacă vreți ca terciul să fie mai subțire, ajustați cantitatea de lapte.

Ovaz cu mar si scortisoara

Ovaz cu mar si scortisoara

Eu am îndulcit preparatul cu puțină stevia lichidă. Aceasta nu se adaugă în cantități mari, deoarece devine amăruie. O puteți înlocui cu alt îndulcitor dacă vreți, precum eritritol sau cu fructe mai dulci, precum banană.

Terciul din fulgi de ovăz cu măr și scorțișoară se toarnă cât este fierbinte în boluri și se lasă la răcorit. Îl puteți decora suplimentar cu nuci mărunțite, bucăți de mere coapte, stafide sau fulgi de cocos.

Se poate păstra la frigider până a doua zi. După răcire se încheagă și mai mult, transformându-se într-o adevărată budincă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare cu ovăz, pe care vă recomand să le încercați:

Pătrățele din mere și ovăz – desert rapid, fără zahăr, făină, ulei
3 variante de ovăz cu fructe la cuptor fără zahăr – nu te vei putea decide care e mai bună!
Terci de ovăz la rece, cu semințe și fructe, fără zahăr
Ovăz cremos, fiert cu lapte de cocos și măr – fără zahăr
Ovăz integral cu mere și nuci – desert sau gustare bogată în fibre

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.