Salată de bureți cu ceapă, maioneză și usturoi – un aperitiv cuceritor!
Dacă aveți bureți conservați în borcane cu sare sau în congelator, vă va fi ușor să pregătiți din ei salate și mâncăruri gustoase și sănătoase.
Mie îmi plac bureții căliți cu ceapă, usturoi și maioneză (sau smântână). Sunt absolut delicioși și constituie un aperitiv atractiv pentru familie sau musafiri.

Salata de bureti cu ceapa, usturoi, maioneza
Bureții sau ciupercile sunt alimente foarte nutritive și sățioase. Conțin proteine, minerale, vitamine și antioxidanți. Compușii lor ajută la întărirea sistemului imunitar și prevenirea infecțiilor.
Sunt o sursă naturală de fosfor și vitamina D, care susțin sănătatea oaselor, articulațiilor și dinților. Nu mai puțin important este faptul că ciupercile reduc riscul de diabet prin fibrele care mențin zahărul din sânge la niveluri stabile.
Consumul de ciuperci sprijină digestia și îmbunătățesc flora intestinală.
Salată de bureți cu maioneză și usturoi – rețetă
Ingrediente
• 300-400 g de bureți opăriți
• 2-3 cepe
• 3-4 căței de usturoi
• 3-4 linguri de maioneză
• sare după gust
Mod de preparare
Eu am avut bureți opăriți și puși la congelator din toamnă. Voi puteți folosi orice tip de ciuperci, inclusiv din cele la conservă.

Salata de bureti cu ceapa, usturoi, maioneza
Curățați cepele și usturoiul de coajă și tocați-le mărunt. Puneți ceapa la călit într-o crăticioară cu 2-3 linguri de ulei și 1 linguriță de sare. Când ceapa a devenit transparentă, adăugați bureții sau ciupercile tăiate mărunt.
Amestecați și lăsați-le să fiarbă înăbușit. Spre final se adaugă usturoiul și se mai lasă câteva minute.

Bureti cu maioneza
Bureții se transferă într-un bol și după ce s-au răcit, se adaugă maioneza și se amestecă bine. Gustați dacă mai trebuie sare.
Salata de bureți cu maioneză se păstrează într-un bol cu capac în frigider. Consumați-o în decurs de 2-3 zile de la preparare.
Note și sugestii
Maioneza de ou poate fi înlocuită cu iaurt, sau folosite în combinație, pentru a obține o salată mai dietetică.
Acest aperitiv poate fi pregătit și în varianta de post, cu maioneză vegană sau iaurt vegan.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu bureți, pe care vă recomand să le încercați:
Hribi cu sos de roșii – un deliciu de sezon!
Tartă din făină de năut și bureți – fără ulei, fără gluten
Salată de bureți cu ceapă verde și tahini – fără ulei
Mâncare de hribi cu sos – rețetă delicioasă și sănătoasă de post
Sursă articol: Medicover, Ciuperci – Delicii pline de nutrienți: https://www.medicover.ro/despre-sanatate/ciuperci-delicii-pline-de-nutrienti,1318,n,1948