Pâinici fără făină pentru diabetici și cei care vor să evite carbohidrați în exces – rețetă cu doar 2 ingrediente!
Dacă ai diabet, suferi de intoleranță la gluten sau boala celiacă, îți sugerez să încerci o versiune de pâine fără făină de grâu. Se prepară doar din 3 ingredient principale.
Le poți include în meniu și dacă ții cură de slăbire sau vrei să reduci consumul de carbohidrați. Au un conținut bogat în proteine.

Imagine sugestiva: Paine fara faina diabetici: Stephen Pearson
Pâinici fără făină – rețetă
Ingrediente (pentru 1 singură pâinică)
• 1 ouă
• 3 lingurițe cu făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• ¼ linguriță de praf de copt
• opțional: 1 linguriță de semințe de susan pentru decor
Mod de preparare
Puneți oul într-un bol. Adăugați făina de migdale și praful de copt. Se pune și puțină sare sau condimente, dacă vreți.
Amestecați bine cu un tel mic, până rezultă o compoziție omogenă. Transferați-o într-o formă mică din silicon sau într-un bol de cereamică (ex. Ramekin).
Cumpără făina de migdale la ofertă
Variante de coacere
Sunt 3 variante de coacere disponibile pentru aceste pâinici: la aburi într-o tigaie pe aragaz, în cuptorul aragazului sau în cuptorul cu microunde sau în friteuză.
La aburi
Așezați vasul într-o tigaie mică antiaderentă, care are și capac. Turnați 4-5 linguri de apă în tigaie pentru a se crea mai mult abur. Puneți capacul și așezați tigaia pe foc. Coaceți pâinica la foc mediu timp de 4 minute.
La friteuză
La fel de bine se pot coace în friteuză. Lăsați-el la 180 de grade Celsius, timp de 5-8 minute.
La cuptor
Dacă faceți mai multe pâinici, le puteți coace în cuptor la 180 de grade Celsius pentru circa 12-15 minute. Verificați dacă sunt coapte, cu ajutoru unei scobitori.
Pâinicile făcute la aburi în tigaie sunt mai umede în interior, fragede și pufoase. Cele coapte în cuptor au o textură mai uscată și seamănă mai mult cu pâinea clasică.
La microunde
Se coc la temperatură maximă (600 W) pentru 1:15 minute. Este important să le verificați după fiecare 30 de secunde, ca să evitați arderea lor.
Cum se păstrează pâinicile
Aceste pâinici pot fi preparate zilnic, ca să fie proaspete. Se consumă imediat. Sau puteți face mai multe, în cuptor și să le păstrați într-o pungă cu sigiliu în frigider (până la 1 săptămână) sau în congelator (până la 2 luni).
Cum să le consumi
Aceste pâinici se taie în două pentru a obține 2 felii. Se pot unge cu unt, cremă de brânză și roșii, cu salam, șuncă, ou fiert tăiat sau ochi prăjit, etc.
Le puteți mânca și în loc de pâine, cu diverse preparate gătite (supe, ciorbe, tocănițe, friptură, salate etc.).
Note și sugestii
În compoziția acestor pâinici se pot adăuga și alte ingrediente, precum 1 linguriță de unt, iaurt sau cremă de brânză.
Pâinicile pot fi făcute și într-o variantă dulce pentru a le servi ca desert. Adăugați 1 linguriță de iaurt, vanilie și puțin îndulcitor non-caloric, precum stevia, green sugar sau eritritol.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
2 pâinici pufoase fără făină – una dulce și una sărată, gata în 5 minute
Pâinici făcute în tigaie, fără făină, fără carbohidrați – doar 2 ingrediente!
Pâinici pufoase fără făină de cereale și ulei, slabe în carbohidrați
Sursă rețetă: Postres Saludables, Pan sin harinas con 3 ingredientes para desayuns, meriendas y cenas: https://www.youtube.com/watch?v=F698awz9iKQ