Dintr-o conservă de năut faci o negresă delicioasă, fără zahăr, făină, ulei! Nimeni nu va ști ce ai pus în ea
Dacă aveți o conservă de năut în casă, folosiți-o într-un mod mai diferit decât de obicei, anume într-o variantă dulce.
Da, boabele fierte de năut sunt atât de versatile încât pot fi transformate și în prăjituri, fursecuri sau creme de ciocolată.

Imagine sugestiva: Negresa cu naut
Contrar așteptărilor, aceste preparate nu vor avea un gust pronunțat de năut. Mai ales dacă adăugați pudră de cacao, ceva dulce și o aromă.
Rețeta de mai jos este un bun exemplu în acest sens. Negresa făcută în această variantă diferă total de negresa tradițională. Nu conține făină, zahăr rafinat, nici ouă sau ulei.
Este o versiune sănătoasă, nutritivă și sățioasă. Poate fi consumată și de persoanele care au intoleranță la gluten, la ouă sau lactoză.
Negresă din năut – rețetă
Ingrediente
• 1 conservă de năut (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 130 g de curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 30 g de semințe de in măcinate
• 55 g de cacao (vă recomand cacao crudă)
• 240 ml de lapte vegetal sau apă
Mod de preparare
Semințele de in se macină fin prin râșnița electrică de cafea. Turnați conserva de năut într-o sită și clătiți bine boabele. Scurgeți bine de apă și puneți boabele în vasul blenderului. Puteți folosi și năut fiert în casă, scurs bine de lichid.
Adăugați curmalele fără sâmburi, laptele, pudra de cacao și semințele de in măcinate. Mixați câteva secunde, până rezultă o compoziție omogenă, fină, fără bucăți de năut sau curmale.
Turnați compoziția într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Nivelați și dați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute.
Așteptați să se răcească și după aceea o puteți scoate din formă. Se taie în bucăți pătrate. Această negresă are o textură umedă. Nu crește ca cea făcută cu făină, nu este pufoasă. O puteți servi ca desert sau gustare.
Note și sugestii
În compoziția acestei negresi puteți adăuga și alte ingrediente, precum bucăți de ciocolată, stafide, nuci, migdale, sau felurite arome: esență de vanilie sau rom, coajă rasă de lămâie sau portocală.
Cumpără coajă rasă de lămâie și portocale fără pesticide
Dacă vreți să dați această prăjitură copiilor, vă sfătuiesc să folosiți pudră de roșcove (carob) în locul pudrei de cacao. Carobul nu conține cofeină și are mai multe minerale în compoziție. În plus, are o aromă mai dulce.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de negresă fără zahăr și făină, pe care vă recomand să le încercați:
Negresă din dovleac fără zahăr, făină, ulei sau lactate – doar 150 calorii!
Negresă rapidă, care se topește în gură – o singură porție, din 3 ingrediente
Negresă fără coacere, fără zahăr și făină – desert rapid și hrănitor
Negresă cu iaurt – fără zahăr, făină, ulei
Sursă rețetă: Epic Mint Leaves, 50 g protein super healthy vegan brownies: https://www.youtube.com/watch?v=UbuiDiDIZn8