12 rețete fără pâine pe care le poți consuma dacă ai diabet, intoleranță la gluten sau probleme cu greutatea

Una din primele și cele mai imperioase cerințe ale unei cure de slăbire este limitarea consumului de pâine.

Aceeași restricție se aplică și în dieta keto, dieta diabeticilor, dieta celor care au intoleranță la gluten și dieta celor care au trigliceridele sau colesterolul mărit.

12 retete fara paine

12 retete fara paine: Kamran Aydinov

Reducerea consumului de făinoase nu poate să aducă decât beneficii, în orice caz, ținând cont că majoritatea produselor de panificație și patiserie sunt făcute din făină albă, rafinată și intens procesată.

Din fericire există soluții pentru cei care trebuie să reducă porția de pâine sau chiar să o excludă cu desăvârșire din meniu.

Cumpără cartea

Alimentatia bolnavilor de diabet

Alimentatia bolnavilor de diabet

12 rețete fără pâine

Pâinea poate fi înlocuită într-un mod ingenios cu legume. În rândurile de mai jos vă ofer câteva idei în acest sens. Inspirați-vă și creați-vă singuri propriile combinații. Veți vedea că se poate.

Am ales să asociez principalele surse de proteine și grăsimi cu diferite legume. Atunci când înlocuim pâinea cu legume, obținem mese mai sățioase, mai bogate în nutrienți și mai slabe în calorii.

Ouă + brânză + ciuperci

Cumpărați ciuperci cu pălăria mai mare. Îndepărtați cozile și tocați-le mărunt. Amestecați-le cu ouă bătute, brânză, ceapă verde și/sau ardei kapia tocate cubulețe mici. Asezonați cu sare și condimente, după gust.

Spălați pălăriile și puneți-le în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Umpleți-le cu amestecul de ou și dați-le în cuptor. Se coc până când ciupercile se înmoaie.

Vinete + mozzarella + roșii

Spălați bine vinetele și tăiați-le felii (rondele) potrivit de groase. Așezați-le în tava cuptorului și puneți peste fiecare din ele câte o felie de roșie și mozzarella. Se coc până când vinetele devin moi. Pot servite ca niște mini-pizza.

Somon + ou + avocado

Desfaceți câteva bucăți de avocado în două și puneți jumătățile în tava cuptorului. Adăugați câteva fâșii de somon (crud, fiert, marinat, afumat) și deasupra spargeți câte un ou. Dați tava în cuptor până când se coc bine ouăle.

Cremă de brânză + dovlecei

Alegeți dovlecei lungi și tăiați-i fâșii late cu instrumentul de curățat legume. Ungeți-i cu cremă de brânză și rulați. Coaceți rulourile în tigaie, pe grill sau în cuptor. Le puteți servi ca aperitiv sau garnitură.

Piept de pui + țelină + maioneză

Pieptul de pui fiert se desface fâșii sau se taie mărunt. Se amestecă într-un bol cu maioneză. Se adaugă țelină rasă și se asezonează cu sare.

Această salată este foarte sățioasă, datorită fibrelor din țelină și a proteinelor din carne și ouă. O puteți servi la orice masă a zilei.

Ochiuri + gogoșari

Tăiați gogoșarii felii grosuțe. Scoateți semințele și puneți-i în tigaia unsă cu puțin ulei sau unt. Se pot pune câte 3-4 felii odată, în funcție de cât de largă este tigaia.

Când uleiul s-a încins, se sparge câte un ou în fiecare gogoșar. Se întorc pe cealaltă parte când oul s-a gătit. Se poate servi la micul-dejun.

Ton cu fasole verde

Se călește fasolea verde în tigaie cu ulei și puțină ceapă, roșii sau ardei. Când s-a înmuiat, se adaugă o conservă de ton și se amestecă. Se servește ca masă de prânz sau cină.

Cumpără file de ton în suc propriu

File de Ton in Suc Propriu

File de Ton in Suc Propriu

Icre + roșii

Scobiți câteva roșii medii și umpleți-le cu icre sau salată de icre cu ceapă. Icrele pot fi cumpărate din comerț sau făcute în casă. Se servesc ca aperitiv.

Ouă + legume + lapte

Amestecați 8 ouă cu 60 ml de lapte, 1 linguriță de ulei, 1 ardei gras sau morcov, 200 g de spanac și 100 g de brânză. Coaceți compoziția în forme de brioșe.

Pastă de sardine + salată verde

Amestecați în robot o conservă de sardine în sos de roșii cu cremă de brânză, ceapă și ce mai vreți voi. Întindeți pasta pe o frunză de salată verde și rulați-o ca pe o lipie. O puteți servi în loc de shaorma.

Brânză + ardei kapia

Tăiați ardeii kapia în două pe lungime și umpleți-i cu brânză de vaci, urdă sau cremă de brânză. Se servesc ca aperitiv.

Iaurt + castraveți

Se taie castraveții cubulețe sau felii. Se amestecă într-un bol cu iaurt, puțin suc de lămâie sau oțet și condimente. Se servește ca o salată.

Citește și – Cu ce putem înlocui pâinea la micul-dejun, și nu numai

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.