Pătrățele din mere și ovăz – desert rapid, fără zahăr, făină, ulei

Aceste pătrățele din mere și ovăz sunt un desert rapid pe care îl poți face foarte ușor în casă. Pot înlocui batoanele de cereale care se găsesc în comerț.

Nu conțin zahăr, uleiuri rafinate sau făină de grâu. Se fac din fulgi de ovăz și fructe uscate.

Patratele din mere si ovaz – desert rapid, fara zahar, faina, ulei

Patratele din mere si ovaz – desert rapid, fara zahar, faina, ulei

Le puteți oferi chiar și copiilor la școală, sau le puteți lua la serviciu ca și gustare. Conțin fibre, proteine, zaharuri naturale, dau energie și sațietate.

Patratele cu ovaz mere

Patratele cu ovaz mere

Pătrățele din mere și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 520 g mere (5 bucăți mici)
• 300 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• 140 g stafide și curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 50 g nuci
• 2 lingurițe de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta fără zahăr)
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 linguriță de stevia lichidă
• esență de vanilie și rom
• opțional: fulgi de cocos și afine, pentru decor

Mod de preparare

Cea mai simplă metodă de a prepara compoziția este să dați toate ingredientele la robot. Trebuie mărunțite suficient cât să rezulte o compoziție omogenă, care se ține legată.

Cumpără fulgi de ovăz 

Fulgi de Ovaz Vegis

Fulgi de Ovaz

Eu am ales altă variantă. Am curățat merele și le-am dat prin răzătoarea cu găuri mari într-un bol. Am măcinat grosier fulgii de ovăz și nucile cu ajutorul unui mini-tocător și le-am pus peste mere.

Stafidele și curmalele le-am tocat cu cuțitul. Le-am adăugat și pe ele în compoziție. Am pus untul de arahide, scorțișoara, extractul de stevia și esențele.

Patratele cu ovaz si mere

Patratele cu ovaz si mere

Am amestecat totul cu mâna, până la omogenizare. Am pus compoziția într-o tavă dreptunghiulară medie, tapetată cu hârtie de copt.

Cumpără fulgi de ovăz ecologici 

pachet curmale

pachet curmale

Am presat compoziția cu o paletă și am nivelat. Am presărat fulgi de cocos și am decorat cu câteva afine. Și acestea trebuie presate ușor în blat.

Prăjitura se coace la 180 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute. Trebuie să se usuce bine fulgii de ovăz.

Patratele ovaz mere

Patratele ovaz mere

Se lasă la răcorit, apoi se porționează în formele dorite. Eu am tăiat blatul în bucăți pătrate, pentru a le putea consuma mai ușor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

Batoane energizante cu ovăz și mere – fără zahăr, lactate, gluten
Batoane din mere și ovăz – rețetă ieftină de post, fără zahăr și făină de grâu
Batoane din morcov și ovăz, fără zahăr și ulei – un desert rapid și sănătos!
Batoane energizante cu fulgi de ovăz – desert hrănitor, de post

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.