Cum să faci mici din năut, fără carne – bogați în proteine și fibre

Fie că țineți un regim vegetarian, fie postiți, fie nu mâncați carne din principiu sau din cauza unei afecțiuni, rețeta de mai jos va fi o noutate binevenită în dieta voastră!

Acești mici vegani se prepară din năut, nuci și ovăz. Sunt foarte gustoși, dar și sănătoși. Conțin proteine și fibre care dau sațietate pentru mai multe ore.

Mici vegani din naut

Mici vegani din naut: Azerbaijan stockers

Deși nu conțin carne, arată bine și au o textură foarte reușită. Merită să încercați rețeta!

Mici vegani din năut – rețetă

Ingrediente

• 240 g de năut fiert (vi-l recomand pe acesta la ofertă)
• 90 g de fulgi de ovăz măcinați (vi-i recomand pe aceștia ecologici)
• 70 g de nuci mărunțite
• 3 linguri de semințe de chia măcinate (vi le recomand pe acesta la ofertă)
• 60 ml de apă
• ½ ceapă
• 2 căței de usturoi
• 1 lingură de pastă de roșii
• ½ lingură de sos de soia (vi-l recomand pe acesta)
• 1 lingură de amestec de condimente
• 1 lingură de chimen măcinat
• 1 linguriță de boia afumată

Mod de preparare

Măcinați semințele de chia prin râșnița electrică de cafea. Puneți-le într-un bol și turnați peste ele cei 60 ml de apă. Amestecați și lăsați-le la înmuiat 5-10 minute. Trebuie să se umfle și să se transforme într-o masă gelatinoasă. Aceasta va lega compoziția finală.

 Cumpără năut la ofertă 

Pachet naut

Pachet naut

Puneți năutul scurs de lichid în vasul unui robot cu lama S. Adăugați pasta de roșii, sosul de soia, ceapa și usturoiul tocate.

Mixați puțin, cât să se omogenizeze ingredientele. Nu trebuie să le faceți pastă fină. Transferați-o compoziția într-un bol încăpător.

Adăugați gelul de semințe de chia, fulgii de ovăz măcinați grosier și nucile mărunțite la robot. Puneți tot acum condimentele și amestecați bine. Trebuie să rezulte o pastă bine legată.

Cumpără fulgi de ovăz ecologici 

Fulgi de Ovaz Ecologici

Fulgi de Ovaz Ecologici

Împărțiți-o în 6-7 bile egale. Modelați fiecare bilă, apoi rulați-o pe masă cu palma într-un sul. Trebuie să le dați formă și aspect de mici.

Se ia fiecare mic și se împachetează în hârtie de copt. Strângeți capetele hârtiei. Gătiți micii la aburi 15 minute. Se desfac apoi din hârtie și se servesc ca atare, sau se prăjesc pe grill în puțin ulei. Astfel vor deveni mai uscați, crocanți și gustoși. Trebuie să îi întoarceți pe toate părțile ca să se rumenească uniform.

Acești mici din năut pot fi serviți la orice masă a zilei. Folosiți o garnitură de piure, orez, salată de verdețuri, salată de sfeclă și hrean, legume proaspete, murături etc.

 Cumpără cartea 

100 de mancaruri de post fara ulei

100 de mancaruri de post fara ulei

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:

„Cârnați” vegani din semințe și legume – rețetă de post
Cum să faci „mici” de post – o rețetă reușită
Chiftele de post din năut și legume cu semințe – rețetă fără prăjire, fără ulei
Burgeri de post din conopidă și năut

Sursă rețetă: We Cook Vegan, Rețetă de mic-dejun delicioasă, bogată în proteine: https://www.youtube.com/watch?v=_k9kQX-ehQc

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.