Nu mai cumpăra dulciuri rafinate din magazine! Cu un pahar de iaurt faci brioșe bogate în fibre și proteine, fără zahăr și făină de grâu
Brioșele sunt un desert foarte ușor de făcut în casă. În plus, constituie oricând o gustare la îndemână pentru cei mici. Aceștia le pot lua la pachet pentru la școală, iar cei mari la serviciu.
Pentru rețeta de mai jos veți avea nevoie de iaurt, ouă, banane și ovăz. Acestea sunt ingredientele principale. Nu conțin zahăr, făină de grâu sau ulei rafinat.

Imagine sugestiva: Briose banane
Sunt bogate în fibre și proteine. Datorită acestor nutrienți, nu provoacă creșteri bruște ale glicemiei. De asemenea, sunt hrănitoare și sățioase. Vă pot ajuta să evitați apetitul exagerat pentru zahăr și dulciuri rafinate.
O brioșă făcută după rețeta de mai jos are în jur de 140 de calorii, 3 g de fibre și 4 g de proteine.
Brioșe cu iaurt și banane – rețetă
Ingrediente (pentru 12 brioșe)
• 125 g de iaurt grecesc
• 2 ouă mari
• 3 banane coapte
• 230 g de miere
• 270 g de făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta integrală)
• 30 g de nuci
• 3 linguri de semințe de in măcinate (vi le recomand pe acestea la ofertă)
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu la ofertă)
• 1 linguriță de esență se vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
• ½ linguriță de sare
Mod de preparare
Semințele de in se dau prin râșnița electrică de cafea și se macină fin. Se pun într-un bol încăpător. Se adaugă restul ingredientelor uscate și se amestecă bine cu un tel: făina de ovăz, bicarbonatul de sodiu, nucile tocate mărunt sau măcinate și sarea.
Cumpără făină de ovăz integrală
Într-un vas separat, pune bananele tăiate rondele, ouăle, iaurtul și mierea. Introduceți blenderul vertical și pasați ingredientele pentru a obține o compoziție fină, omogenă.
Turnați-o peste amestecul de ingrediente uscate și omogenizați. Incorporați și esența de vanilie.
Cumpără semințe de in la ofertă
Distribuiți compoziția în forme de brioșe. Puteți folosi forme individuale din hârtie sau silicon, sau o tavă specială pentru brioșe.
Cumpără tavă cu forme de brioșe
Coaceți brioșele la 180 de grade Celsius pentru circa 30 minute, sau în funcție de cuptorul vostru. Faceți testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă sunt coapte bine.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de brioșe fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Brioșe cu iaurt și cocos – fără zahăr, făină sau ulei! Aveți deja ingredientele să le faceți acum!
Ai 2 banane și 2 ouă? Fă aceste brioșe rapide fără zahăr, făină sau ulei – din 3 ingrediente!
Brioșe dietetice cu vanilie – zero grame de carbohidrați și zahăr!
Brioșe fragede cu mere – fără zahăr și gluten
Sursă articol: Leena Abed, One bowl banana fiber muffins, Practical Nutritionist: https://practicalnutritionist.blog/2024/11/20/one-bowl-banana-fiber-muffins/