Prăjitură din iaurt și afine – pentru dietă și slăbit
Un desert bogat în proteine, care poate fi servit și pe post de mic-dejun! Se incropește în câteva minute. Trebuie doar să amesteci ingredientele cu un tel și să coci compoziția.
Puteți folosi afine proaspete sau decongelate. Sau le puteți înlocui cu alte fructe. Fructele de pădure sunt cea mai bună alegere pentru un desert mai slab în calorii, deoarece au o cantitate mai mică de zaharuri.

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura cu iaurt si afine
Această prăjitură poate fi consumată și ca gustare. Satisface apetitul de dulce și menține sațietatea, datorită fibrelor din fructe și ovăz și a proteinelor din ouă și iaurt.
Este important să folosiți iaurt grecesc la această rețetă, sau un iaurt cremos, fără zer.
Făina de ovăz poate fi obținută în casă din fulgi de ovăz măcinați fin (vi-i recomand pe aceștia fără gluten). O puteți înlocui cu alt tip de făină, cu amidon sau cu praf de budincă.
Cumpără fulgi ovăz fără gluten
Prăjitură din iaurt și afine – rețetă
Ingrediente
• 375 g de iaurt grecesc
• 4 ouă
• 3 linguri de sirop de arțar sau un îndulcitor non-caloric:
• 2 linguri de făină de ovăz (v-o recomand pe aceasta)
• 150 g de afine
Mod de preparare
Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați ouăle și îndulcitorul. Amestecați bine, cu un tel. Incorporați făina de ovăz și la final afinele. Amestecați ușor, ca să nu sfărâmați fructele.
Transferați compoziția într-o tavă / formă de 20 cm. unsă cu ulei sau unt. Poate fi o formă rotundă sau pătrată. Se mai pot adăuga câteva afine și deasupra, pentru aspect și un gust fructat mai bogat.
Dați prăjitura în cuptorul încins la 170 de grade Celsius pentru circa 30-40 de minute. Depinde de cuptorul fiecăruia. Prăjitura trebuie să devină fermă la atingere și să capete o culoare aurie.
Se lasă la răcit, apoi o puteți scoate din tavă sau tăia direct acolo. O porționare corectă înseamnă să o tăiați în patru.
O porție va avea, în acest caz, circa 190 de calorii, 5 g de grăsimi, 16 g de proteine și 20 g de carbohidrați.
Cumpără esență vanilie naturală
O porție de prăjitură clasică are de două ori mai multe calorii decât aceasta. Restul porțiilor pot fi păstrate în frigider, într-o caserolă cu capac.
Prăjitura este mult mai gustoasă rece și mai fermă. Are un gust și o textură asemănătoare unui cheesecake, însă un număr mai mic de calorii.
Vă sfătuiesc să adăugați o aromă distinctă, pentru a obține un gust mai bun. Puteți folosi esență de vanilie, coajă rasă de lămâie sau portocală.
Cumpără coajă de lămâie și portocale la ofertă
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Mini-prăjitură din iaurt și măr – fără zahăr, ulei sau gluten
Prăjitură cu portocale și iaurt la blender – fără făină de grâu și zahăr alb
Adio plăcinta cu foi! Prăjitură cu mere și iaurt, fără gluten, fără zahăr
Ai mere și iaurt? Fă această prăjitură sănătoasă – fără zahăr, făină, ulei
Prăjitură cu lămâie și iaurt la microunde – fără zahăr, făină, ulei
Sursă rețetă: How to Cook Smarter, The easiest high-protein dessert you can whip in 5 minutes: https://www.youtube.com/watch?v=QOS7dFvAUz0