Biscuiți sărați cu semințe și quinoa, cu textură crocantă – bogați în fibre și proteine
Biscuiții crocanți sunt foarte ușor de făcut în casă. Aluatul se prepară doar din făină, apă, puțin ulei și eventual semințe.
Pentru această rețetă eu am adăugat și quinoa, pentru a obține niște biscuiți mai sățioși și bogați în proteine.

Biscuiti sarati cu seminte si quinoa – reteta
Biscuiți crocanți cu semințe și quinoa – rețetă
Ingrediente
• 1 cană de făină albă
• ½ cană de făină integrală de grâu sau secară
• ½ cană de quinoa crudă (v-o recomand pe aceasta)
• ½ pahar de semințe amestecate (vi le recomand pe acestea)
• 1 cană de apă
• 30 ml de ulei
• ½ linguriță de sare
• condimente după gust
Mod de preparare
Măcinați boabele de quinoa prin râșnița electrică de cafea pentru a le transforma în făină. Puneți-o într-un bol. Procedați la fel și cu o parte din semințe. Eu le-am pulsat de câteva ori, cât să se zdrobească puțin.

Biscuiti seminte quinoa
Puneți semințele măcinate peste quinoa. Adăugați făina albă și integrală, sarea și condimentele. Amestecați bine cu un tel.
Adăugați uleiul și apa și omogenizați cu o lingură, apoi cu mâna. Apa se adaugă treptat, pentru a obține o masă omogenă. Dacă este prea moale, se mai pune făină. Iar de este prea tare se mai adaugă apa.

Biscuiti crocanti
Tăiați o hârtie de copt mare cât tava întinsă a cuptorului. Întindeți aluatul cu sucitorul direct pe hârtie, cu sucitorul, într-o foaie subțire.
Cumpără semințe de susan alb și negru

Biscuti sarati
Mutați hârtia cu aluat în tavă. Tăiați foaia de aluat în pătrate. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Biscuiții sunt gata în 20 de minute, sau mai repede. Depinde de cuptorul fiecăruia. Stați cu ochii pe ei să nu îi ardeți. Se rumenesc repede, mai ales cei de pe margini.

Crackers
După răcire, acești biscuiți devin și mai crocanți. Cu cât mai subțiri îi faceți, cu atât mai uscați vor fi.
Note și sugestii
La prepararea acestor biscuiți puteți folosi orice fel de semințe aveți la îndemână. Eu am folosit un amestec de semințe de in, susan, chia, floarea-soarelui și dovleac.
Quinoa este opțională, însă adaugă un plus de proteine. O puteți înlocui cu semințe de mei sau cu hrișcă (măcinate prin râșniță).
Ca și făină integrală, eu am avut făină de secară, care au dat biscuiților un aspect mai maroniu și un gust mai bogat. Am folosit curry și puțin busuioc pentru aromă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți crocanți, pe care vă recomand să le încercați:
Biscuiți „populari” cu ovăz – fără zahăr și fără ulei rafinat
Biscuiți crocanți din quinoa, fără zahăr, făină, ulei – doar 3 ingrediente!
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Biscuiți crocanți din SEMINȚE, fără făină, fără ulei și fără zahăr
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei