Fursecuri cu lămâie, fără zahăr și făină – aromă proaspătă, textură fragedă (variantă fără ou și unt)
Dacă vă doriți niște fursecuri ușoare, cu un gust proaspăt de lămâie, încercați rețeta de mai jos.
Sunt aromate și au o dulceață blândă, dat fiind că nu conțin zahăr. Pot fi inluse în dieta celor care au intoleranță la gluten.

Imagine sugestiva: Fursecuri cu lamaie fara zahar: Freepik
Există și posibilitatea să le faceți fără lactate. Sugestii în acest sens veți găsi la finalul articolului.
Fursecuri cu lămâie fără zahăr – rețetă
Ingrediente
• 110 g de făină de migdale (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 55 g de făină de cocos (v-o recomand pe aceasta)
• 40 g de fulgi de cocos (vi-i recomand pe aceștia)
• 60 g de unt
• 1 ou
• 80 ml de suc de lămâie
• 50 ml de apă
• 1 linguriță de coajă rasă de lămâie (v-o recomand pe aceasta fără pesticide)
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu (vi-l recomand pe acesta fără aluminiu, la ofertă)
• îndulcitor după gust: stevia, green sugar sau eritritol
• ¼ linguriță de sare
• 1 linguriță de esență de vanilie (v-o recomand pe aceasta naturală)
Mod de preparare
Puneți făina de migdale într-un bol. Adăugați făina de cocos, fulgii de cocos și bicarbonatul de sodiu. Amestecați bine cu un tel.
Separat, amestecați untul moale sau uleiul de cocos (lichid) cu îndulcitorul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie. Se freacă bine cu o lingură.
Adăugați oul, sucul de lămâie și apa. Amestecați bine cu telul. Incorporați amestecul de făinuri și omogenizați. Trebuie să obțineți un aluat moale, dar maleabil.
Cumpără făină de migdale la ofertă
Se ia câte o linguriță și se modelează între palme sub forma unei bile. Biluțele formate se pun în tava întinsă a cuptorului, așternută cu hârtie de copt. Aplatizați toate biluțele cu degetele, pentru a obține niște fursecuri de circa 1,5 cm. grosime.
Din cantitățile date rezultă circa 20 de fursecuri. Se coc la 175 de grade Celsius, pentru circa 10-12 minute.
Cumpără coajă de lămâie și portocală fără pesticide
Atenție să nu le ardeți. Nu trebuie să își schimbe mult culoarea, ci doar să se rumenească ușor pe talpă. Fursecurile au un aspect crăpat și sunt fragede în interior.
Note și sugestii
Dacă folosiți un îndulcitor lichid, precum miere sau sirop de agave/arțar, omiteți apa.
Oul poate fi înlocuit cu semințe de in sau de chia date prin râșnița electrică de cafea. Se foloște 1 lingură de semințe măcinate, care se pun în 3 linguri de apă fierbinte și se lasă la înmuiat în 10 minute, sau până se îngroașă.
Cumpără bicarbonat de sodiu fără aluminiu la ofertă
În loc de unt puteți folosi ulei de cocos lichid (topiți-l la bain-marie dacă este solid). În acest fel veți obține fursecuri vegane, potrivite și pentru cei care au intoleranță la lactoză sau ouă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare de fursecuri pe care vă recomand să le încercați:
Sursă rețetă: Kochen Zu Hause: https://www.youtube.com/watch?v=QW7DR_j09GY