Chiftele de post din porumb și legume – fără prăjire, fără ulei

Dacă vreți un aperitiv rapid, de post dar sănătos și nutritiv, vă recomand aceste chiftele din porumb și legume.

Eu le-am făcut fără ulei de ulei și le-am copt în friteuza cu aer cald. Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, le puteți face în cuptorul aragazului.

Chiftele din porumb

Chiftele din porumb

Chiftele de post din porumb și cartofi – rețetă

Ingrediente

• 1 cutie de boabe de porumb (380 g)
• 2 cartofi medii
• 1 morcov
• ¼ ardei kapia
• 1 ceapă medie
• 3 căței de usturoi
• 6-7 linguri de făină de năut (v-o recomand pe aceasta)
• sare, curry, condimente după gust

Ingrediente opționale:

• 1 lingură de tărâțe de psyllium (vi le recomand pe acestea)
• sos de soia

Mod de preparare

Turnați boabele de porumb într-o sită. Clătiți-le sub jet de apă rece și scurgeți-le bine. Puneți-le într-un bol.

Chiftele de post cu porumb

Chiftele de post cu porumb

Adăugați ceapa tocată mărunt, cartofii și morcovul dați prin răzătoarea cu găuri mici. Introduceți blenderul și pasați ingredientele pentru a le transforma într-o pastă (nu complet fină).

Chiftele porumb

Chiftele porumb

Adăugați usturoiul și ardeiul tocate mărunt. Amestecați bine cu o lingură. Incorporați făina de năut și tărâțele de psyllium dacă doriți să folosiți.

 Cumpără tărâțe de psyllium

Tarate de Psyllium VEGIS

Tarate de Psyllium

Asezonați cu sare și condimente, după gust. Omogenizați compoziția. Dacă este prea moale, mai adăugați făină. Modelați chiftelele în mărimea dorită. Eu le-am făcut medii și mai grosuțe.

Le-am copt în friteuza cu aer cald, direct pe hârtie de copt. Le-am uns cu o pensulă înmuiată în sos de soia. Acest pas este opțional.

Chiftele porumb de post

Chiftele porumb de post

Le-am făcut la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute pe o parte. Le-am întors și le-am uns cu sos de soia. Le-am mai lăsat încă 10 minute.

Cumpără friteuză cu aer cald 

Friteuza fara ulei

Dacă nu aveți friteuză cu aer cald, coaceți chiftelele în cuptor, sau într-o tigaie, pe aragaz.

Sunt pufoase, savuroase și sățioase. Le puteți servi ca atare, cu salate de verdețuri, cu legume crude, sosuri, muștar, sau cu murături, orez sau piure.

Chiftelute de post

Chiftelute de post

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de post, pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele de post din năut și legume cu semințe – rețetă fără prăjire, fără ulei
Chiftele de post bogate în proteine, din fasole roșie – fără prăjire în ulei
Chiftele din broccoli și cartofi, la cuptor – rețetă de post, fără gluten
Chiftele pufoase de post fără ulei – din fasole și ceapă verde
Chiftele cu dovlecei, de post – fără prăjire, fără ulei

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.