Pate din semințe și ardei kapia fără ulei – în 10 minute îl ai pe masă!
Un aperitiv rapid și totodată sănătos pe care vi-l recomand postul acesta este pateul din semințe și legume.
Se prepară foarte simplu, din ingrediente puține și naturale. Nu conține conservanți, potențatori de aromă, coloranți sau alți aditivi nesănătoși.
Este o variantă mult mai bună decât pateurile de post care se găsesc în comerț. Mi-a plăcut această rețetă deoarece este ușoară și nu conține ulei rafinat.
Semințele au suficient grăsimi încât să mai fie nevoie de ulei.
Pate din semințe și ardei kapia – rețetă
Ingrediente
• 1 cană de semințe crude de floarea-soarelui (vi le recomand pe acestea)
• 1 ardei kapia mediu
• 1 roșie mică
• 50 ml de apă sau lapte vegetal
• 1 fir de ceapă verde sau ¼ ceapă obișnuită
• ½ linguriță de condimente după gust: chimen, oregano, rozmarin, busuioc
• sare și piper
Mod de preparare
Primul pas necesar pentru prepararea acestui pateu este hidratarea semințelor. Acestea se pun într-un bol cu apă și se lasă la înmuiat minim 5 ore. De preferat este să stea în apă o noapte întreagă.
Semințele înmuiate se scurg de apă și se clătesc. Se pun în vasul unui blender sau robot de bucătărie împreună cu cei 50 ml de apă sau lapte vegetal.
Legumele se spală și toacă mărunt. Se adaugă în blender și se mixează. Trebuie să rezulte o pastă fină, ca un pate.
Dacă robotul nu merge bine, înseamnă că mai este nevoie de lichid. Mai puneți câte puțină apă apă.
Cel mai bine este însă să măcinați ingredientele cu un blender vertical. În acest fel nu veți fi nevoiți să folosiți prea multă apă, iar pateul va ieși mai dens.
Note și sugestii
Urmând această rețetă, puteți folosi diferite tipuri de semințe și legume. De pildă, puteți face pateul din nuci, semințe de dovleac sau de cânepă, sau dintr-un amestec.
De asemenea, în loc de ardei și roșii puteți folosi morcov, țelină, sau chiar verdețuri, precum spanac sau pătrunjel etc.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate de post, pe care vă recomand să le încercați:
Pate de post din spanac și semințe de floarea-soarelui
Pate de post, din linte verde și miez de nucă
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Pate de semințede floarea-soarelui și migdale – rețetă de post fără ulei
Pate de post din linte roșie și morcov
Sursă rețetă: Ana Bersan, Pate din semințe de floarea-soarelui: https://anabersan.ro/recipe/pateu-din-seminte-de-floarea-soarelui/